Racije širom Portugala, uhapšeni članovi Anđela pakla

Racije širom Portugala, uhapšeni članovi Anđela pakla Izvor: TOBIAS SCHWARZ / AFP

Nekoliko desetina članova moto-kluba "Anđeli pakla" uhapšeno je u racijama širom Portugala, u kojima je učestvovalo više od 400 policajaca, uključujući pripadnike antiterorističke jedinice, saopšteno je iz policije.

U saopštenju se navodi da su racije na 80 lokacija usledile nakon istrage o aktivnostima međunarodne bajkerske grupe u Portugalu, uz napomenu da su neki od članova "ekstremno opasni" i da imaju obiman dosije i veliko iskustvo na polju nasilnog organizovanog kriminala.

Racije su izvršene na oko sedam dana pred godišnje okupljanje motorista u Farou, na jugu Portugala, gde se svake godine okupi na hiljade bajkera iz cele Evrope. 

Policija sprovodi istragu o napadu članova "Anđela pakla", od kojih su neki stranci, na suparničku bajkersku bandu i njihove neonacističke saveznike, koji se dogodio u martu u blizini Lisabona. Vlasti veruju da je napad, u kome je u restoranu u blizini portugalske prestonice povređeno nekoliko ljudi, deo borbe za kontrolu tržišta protivzakonitog oružja i trgovine narkoticima. 

Iz kluba niko nije bio dostupan da prokomentariše navode policije. 

Moto-klub "Anđeli pakla", koji je osnovan u SAD 17. marta 1948. godine, aktivan je širom svijeta, a ogranak kluba u Portugaliji osnovan je 2002. godine.

Komentara 10

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

AcA

Još jedamput je naš politički vrh, organizovanjem skupa, pokazao ko su i šta su - NULA.

1 0

Bojan

Palmini Drugari!

1 0

iskren da budem

Totalno sam odlepio kada sam video da su napravili zatvoren skup u Jagodini i za to jos dobili pare od grada. Andjeli Pakla su kriminalna organizacija i kao takvi svugde u svetu se njihovim clanovima sudi kao clanovima organizovane kriminalne grupe.

6 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo