Apel EPS-a socijalno ugroženima za besplatne kilovat-sate

Apel EPS-a socijalno ugroženima za besplatne kilovat-sate Izvor: N1

JP "Elektroprivreda Srbije" moli sve socijalno ugrožene građane da se prijave nadležnim organima lokalne samouprave i iskoriste mogućnost da dobiju besplatne kilovat-sate.

EPS nema mogućnosti da socijalno ugroženim građanima pomogne, osim na osnovu Uredbe o energetski ugroženom kupcu, koju je usvojila Vlada Srbije, navodi se u saopštenju.

Zato, kako su naveli, potrebno je da se socijalno ugroženi građani prijave službi socijalne zaštite u svojoj lokalnoj samoupravi.

"Elektroprivreda Srbije" nema zakonsko ovlašćenje da određuje nivoe socijalne ugroženosti građana niti da samovoljno određuje ko ima pravo na besplatne kilovat-sate, ističe se u saopštenju.

U više navrata EPS je apelovao na socijalno ugrožene građane da se prijave nadležnim organima lokalne samouprave i iskoriste mogućnost da dobiju besplatne kilovat-sate.

Kako je navedeno, na osnovu uredbe o energetski ugroženom kupcu, umanjenje računa za električnu energiju u 2017. godini koristilo je oko 70.000 domaćinstava mesečno.

Komentara 20

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

SSSS

Za onog nsrećnika iz Jelašnice je kasno...

19 64

Slavica

Uredba je tako osmisljena da 70% domacinstava, koji su godinama imali popust na struju, sada ne ispunjavaju uslove. Za dvoclano domacinstvo 41 kvm stambenog prostora.

16 195

BGD 011

Nekom u EPS-u proradila savest posle samoubistva njihovog potrošača koji nije mogao da otplati dug od 22.000 dinara pa je izvršio samoubistvo! Da li štetočine koje vode velika državna monopolisticka preduzeća i oni koji su u vrhu vlasti znaju da su na posredan način krivi sto se u Srbiji po statistikama dnevno dogodi 4-6 samoubistava?! Ovakvom poslovnom i državnom politikom direktno satire svoj narod.

22 349

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo