Okrečeni grafiti Ratka Mladića u Boru i Bačkoj Palanci

Okrečeni grafiti Ratka Mladića u Boru i Bačkoj Palanci Izvor: Inicijativa mladih za ljudska prava

Aktivisti Inicijative mladih za ljudska prava danas su na više lokacija u Bačkoj Palanci i Boru okrečili grafite sa likom Ratka Mladića, bivšeg načelnika Generalštaba Vojske Republike Srpske, koji je prvostepeno osuđen na doživotnu kaznu zatvora za ratne zločine širom BiH, kao i genocid u Srebrenici jula 1995. godine.

Inicijativa je navela da su njihovi aktivisti okrečili grafite, koji personifikuju politiku zločina u liku i delu Ratka Mladića, kako bi ukazali na potrebu da se osudi politika zločina, za koju je odgovorna i Srbija, jer nije sprečila genocid i nije privela pravdi optužene za genocid već im je godinama pružala utočište. 

"Iako je prošlo 23 godine od genocida nad muslimanskim stanovništvom, Ratko Mladić, ali i drugi osudjeni ratni zločinci danas i dalje imaju tretman heroja od strane predstavnika institucija države i delova društva u Srbiji. Ovom akcijom još jednom aktivisti Inicijative poručuju da zločinci zaslužuju osudu, a da se doprinos trajnom miru i stabilnosti celog regiona iskazuje poštovanjem žrtava".

Grafiti Izvor: Inicijativa mladih za ljudska prava

Inicijativa mladih za ljudska prava poručila je da je "jasna osuda programa i ideja koji su svoju punu realizaciju doživeli genocidom jula meseca 1995. godine u Srebrenici, jedina vrsta osude koja poručuje da se zločini ne mogu tolerisati ni u kom smislu". 

Pozvali su predstavnike institucija Srbije, kao i građane Beograda da prisustvuju komemoraciji žrtava genocida u Srebrenici, koja se večeras održava u parku između Predsedništva i Skupštine Grada Beograda od 20 časova.

Komentara 25

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Floyd011

Ko to sme da kreči lik predsednikovog heroja?

2 2

Znamo sto treba

To jos crtaju , cista glupost pih

9 10

Ne-manja

To je opet Vulin opet zavrnuo rukave

9 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo