Merkel brani nezavisnost: Nemačka sama donosi odluke

Merkel brani nezavisnost: Nemačka sama donosi odluke Izvor: Tanjug / AP, Francois Mori

Nemačka kancelarka Angela Merkel stala je u odbranu nezavisnost svoje zemlje, nakon komentara predsednika SAD Donalda Tramp da je Berlin pod ruskim uticajem.

Pred odlazak na samit NATO u Briselu, Merkel je skrenula pažnju i na to da je ona odrasla u komunističkoj Istočnoj Nemačkoj.

"Imam iskustvo Nemačke pod kontrolom Sovjetskog Saveza i jako sam srećna danas zbog toga što smo ujedinjeni, u slobodi, kao Savezna Republika Nemačka", rekla je Merkel ne pominjući Trampove kritike. 

Može da se kaže, kako je navela, da Nemačka može da određuje sopstvenu politiku i da donosi sopstvene odluke. 

"I to je vrlo dobro", dodala je ona. 

Tramp je tokom doručka sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom negodovao, jer SAD štite Nemačku dok ona zaključuje energetske dogovore s Rusijom. 

Gasovod "Severni tok 2" udvostručiće količinu gasa koju Rusija direktno isporučuje Nemačkoj, zaobilazeći tranzitne zemlje poput Ukrajine. SAD i neke članice EU protive se projektu gasovoda. Bela kuća je saopštila da će se Tramp sastati sa nemačkom kancelarkom na marginama samita u Briselu.

Izvor: Reuters

Komentara 10

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Pravda_1

Valjda je svima jasno da je Nemačka okupirana zemlja još od kraja drugog svetskog rata. O kakvoj nezavisnosti je reč?

1 1

DTT

Svi koji misle da je Amerika demokratija i "free world" neka ukucaju na youtube "sinclair script for media". Ako i nakon toga i dalje imaju isto misljenje onda je problem druge prirode u pitanju. Takodje, pitajte manjine u Americi koliko se osecaju slobodno.

6 2

rodoljub

Svi americki "saveznici" su sustinski okupirani, ili dobrovoljne sluge . Nametnuta americka demokratija je sustinski diktatura , ali je maskirana i predstavlja se kao demokratija. Amerika nema saveznike , samo sluge i marionete, jer se plase da kazu da ih ne vole .

8 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo