Posetioci Exita kreiraju mural od iskorišćenih limenki

Posetioci Exita kreiraju mural od iskorišćenih limenki Izvor: Promo

Posetioci ovogodišnjeg Exit festivala, koji počinje sutra u Novom Sadu, imaće priliku da kreiraju jedinstveni umetnički mural od iskorišćenih limenki, u okviru ekološkog projekta španskih umetnika.

Instalacija duga šest metara, pod nazivom "Pixelata", biće postavljena na "Opens State of Exit Zoni" na Petrovaradinskoj tvrđavi, a umetničko delo će nastati tako što će svaki zainteresovani posetilac Egzita bojiti i ubacivati limenke u prethodno pripremljenu konstrukciju.

Na taj način, posetioci će na kreativan način doprineti reciklaži limenki, a umetnici su poručili da su one pogodne za reciklažu, da ih je moguće u potpunosti reciklirati i upotrebiti ponovo nakon samo 60 dana.

Predstavnik "Recan fondacije" Nemanja Komatović, koja je podržala taj projekat, poručio je da je "Pixelata" najbolji spoj umetnosti i reciklaže, te da će proizvod biti "impozantno umetničko delo u čijem stvaranju mogu svi da učestvuju".

"Posetioci festivala sjajno reaguju i do sada smo zajedno kreirali više murala, koji istovremeno oduševljavaju publiku, ali i šire svest o značaju reciklaže. Želimo još jednom da podsetimo zašto je limenka najpogodnija – lagana je, nesalomiva i može se bezbroj puta reciklirati", rekao je Komatović.

"Pixelata" je bila deo programa i ostalih Exitovih festivala, koji su od početka godine održani u Bosni i Hercegovini, Rumuniji i Hrvatskoj.

"Recan fondacija" za reciklažu limenki osnovana je 2005. godine kao neprofitna organizacija od strane "Ball Beverage Packaging Europe", fabrike za proizvodnju limenki.

Exit će u Novom Sadu trajati od 12. do 15. jula, a nastupiće neke od najtraženijih svetskih zvezda kao što su Grace Jones, David Guetta, Martin Garrix, French Montana, Ziggy Marley i mnogi drugi.

Komentara 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo