Exit spremio novi, još raskošniji izgled festivalskih bina

Exit spremio novi, još raskošniji izgled festivalskih bina Izvor: Promo

U duhu promena na svetskoj festivalskoj sceni, Exit će ove godine u saradnji sa vodećom regionalnom rental kompanijom Sky Music prikazati dosad najobimniju produkciju na glavnoj bini uz mnoštvo LED ekrana, najnovijih rasvetnih uređeja i scenskih efekata, dok će i već impresivna Arena dobiti novi, još spektakularniji izgled.

Sva ta oprema, zajedno sa ostalim binama u Novi Sad stiže u preko 20 šlepera opreme, posle čega se pretovara u manja dostavna vozila i prenosi na tvrđavu etapno i pod striktnim nadzorom uz logistiku koja se planira mesecima unapred, dok sama realizacija umesto uobičajenih nekoliko dana na otvorenim prostorima, u slučaju Exita traje čak pet nedelja svakodnevnog rada u smenama.

Sa ovogodišnjim dizajnom, binska konstrukcija mts Dance Arene široka je čak 59 i visoka 18 metara, sa krilima koja su ove godine podignuta za još tri metra u odnosu na prošlu godinu. Cela konstrukcija nosi dosad rekordnih 1142 LED panela spojenih u atraktivan scenski raspored koji preliću specijalno izrađeni ramovi sa 468 LED tuba nove generacije, što je za čak tri puta više nego prošle godine.

Nakon što su ove godine već nastupali na događajima, kao što su čuveni elektronski festivala kao što su Awakenings, Time Warp ili Kappa Futur, na Exit i ove godine dolazi čuveni vizuelni studio DubLab iz Lisabona, čiji VJ tim već nedeljama unazad sprema specijalne video materijale.

I ove godine, čuveni i besprekorni zvuk na Areni nosi izuzetno famozni Meyer MILO sistem sa 110 zvučnih kutija, a spektakl će i ove godine upotpuniti sedam najsavremenijih lasera nove generacije uz sočiva koja pružaju neverovatno preciznu definiciju slike uz maksimalnu bezbednost za vid.

Uz scenske izvođače sa tačkama koje uvek ostavljaju bez daha i plesača i plesačica koji uvek atmosferu dovedu do usijanja, ove godine su i specijalni efekti poput nove pirotehnike, brojnih hejzera, mašina za suvi led i CO2, dobili značajno pojačanje.

Tagovi: Exit , Exit Festival

Komentara 17

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Boris Zonjić

Džabe svi ovi kvalitetni efekti ako nema pravih zvezda, posebno elektronske scene kao što su VINI VICI, Simon Patterson, Marcus Shulz, Armin van Burren, Super 8 & TAB, Aly&Fila i drugi koji nastupaju na festivalima kao što su Transmission, Luminosity Beach Festival, Electric Daisy Festival, Sensation..... Realno, priča je kao i sa Beogradskom Arenom koja je nakon iznajmljivanja pojedinim kompanijama otišla u sunovrat i ni jedan ozbiljan događaj nije organizovan poput Sensationa 2011 i 2012 godine niti je nakon toga došlo ijedno zvučno ime elektronike..... Sada je došao novi direktor, daj da vidimo nešto.... Bitno je da samo guramo narodnjake koji nisu popularniji dalje od Mrčajevaca a pritom ne plaćaju porez nikome, već žive na našim grbačama a novac čuvaju u slamarici umesto da plate porez i time doprinesu putevima, školama i td.....

3 1

Ćosić

Opet to doba godine - kome se ne sviđa, neka ne ide na Exit.

3 5

Seka

Sto ste postali kriticni..k'o Mapetovci sa galerije,sve vam smeta.Sve price vam lice na politicke muljaze,a pre ove vlasti nije bilo EXITA?Bas u pocetku je bilo budno pola grada.Bezsvezse.

4 6

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo