Viškovo vreme, veselo kod Novaka i gužva sa legendama

Konačno je došlo na Viškovo – posle 11 dana sunčanog i toplog vremena, ovog jutra zaličilo je na London, tmurno i sa hladnim vetrom koji je pristojnih 19 stepeni činio znatno nekomfornijim.

Izvor: Sport Klub

Za sve, osim za Viška naravno. “Napokon“, zadovoljno je komentarisao dok smo se peli pored Aorangi parka i pored Henmanovog brda ka svojim pozicijama, “Nekada bi ovo bio najtopliji dan u Londonu, a sada je najhladniji“. Još samo kiša da je padala i bilo bi to idealno za Viška – šta će, voli čovek...

Za našu prvu aktivnost dana takvo vreme bilo je poželjno. Jednom u toku Gren slem turnira organizatori na jednom mestu okupe sve legende, veterane/bivše igrače i medijima omoguće razgovor sa njima. Kao i prethodne dve godine na Vimbldonu, ta zgoda dešava se na terasi na kojoj i inače lovimo takve stvari (više o tome pisao sam ovde).

Tu se improvizuju dve miks zone – jedna za televiziju, druga za pisane medije, a onda veterani prolaze tuda i daju izjave dok ih momci i devojke iz organizacije upućuju pred jednu ili drugu kameru. Obično se ranije zatraži koji bi sagovornici bili idealni i to se poštuje do nekog trenutka, ali već posle desetak minuta nastaje potpuni kurcšlus i parola “snađi se“ veličanstveno stupa na scenu.

Za novinare su i stres i adrenalin tad na maksimumu, a mi sa ovih prostora umešno plivamo u tim vodama. A veterani su već veterani i u takvim medijskim obavezama, svi osim Li Na koja nije čest gost, pa je bila pomalo zbunjena brojem novinara i pitanjima kojima je rešetana sa svih strana. Najveću pažnju, po običaju, pobuđivao je Goran Ivanišević, duhovit kao i uvek rekao je da bi voleo da igra ponovo sa Samprasom u finalu Vimbldona i da ga pobedi jer mu je “toliko godina života oduzeo“.


Kim Klajsters šalila se da neće da dâ intevju za francusku televiziju jer njena Belgija igra polufinale Mundijala baš sa Trikolorima, a Šveđani su kao i uvek bili spremni za razgovor i davali su smislene odgovore – ovoga puta uspeo sam da “odvojim“ Johansona i Bjorkmana i da ih snimim telefonom (van TV miks zone), a u TV miks zoni sam se probio takođe sa telefonom i, dok je Baki pričao sa Patrikom Mekinroom, ja sam intervjuisao Ričarda Krajičeka – gurali su me sa svih strana, snimak će biti malo čudan, ali Bože moj...

Na kraju završih i u sekciji za pisane medije, ja sam sad na dvojnoj registraciji šta ću, i stigao sam da postavim pitanje Tomiju Hasu, koji je govorio već dobrih dvadesetak minuta. Pokazao je kako mu se suše usta, ali smo izmuzli iz njega još tri minuta – on je relativno nov u toj priči i stoga je logično da je potražnja za njim velika. Mada, što reče kolega Vuk, dve novinarke pre nas postavljale su bilo kakva pitanja samo da bi bile još malo u Tomijevoj blizini.

Stvarno smo svašta uradili, gledaćete i čitaćete sve te razgovore na raznim našim platformama, a pošto je adrenalin prošao, bilo je vreme da se zaputimo ka Aorangi parku jer je Đoković trenirao. Ponovo naleteh na Miljana (Amanovića) koji sada radi sa Raonićem, ali je stigao nešto i da dobaci ka Vajdi i Noletu dok je trajalo istezanje.

Kompletan tekst Saše Ozma pročitajte na sajtu Sport kluba. 

Komentara 2

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Pokojnik

Gde si Labude??? Gde si ljudino!!!

2 0

Lucidnost

Ne postoji gori komentator od Viška ! Sramota je kakvim se metodama koristi nebi li nipodaštavao Novakove protivnike. Čovek je jednostavno iritantan, pojavom i načinom na koji prenosi teniske mečeve!

2 5

* Sva polja su obavezna