Kršten britanski princ Luj

Kršten britanski princ Luj Izvor: Dominic Lipinski/Pool via Reuters

Princ Luj, treće dete britanskog princa Vilijama i njegove supruge Kejt kršten je danas u kraljevskoj kapeli u palati Sent Džejms u Londonu, saopšteno je iz Kensingtonske palate.

Među prisutnima su bili otac princa Vilijama princ Čarls i njegova supruga Kamila, kao i Vilijamov brat Hari sa suprugom Megan.

Ceremoniju su takođe posmatrali Lujevi stariji brat i sestra - princ Džordž koji ima četiri godine i princeza Šarlot, tri godine. Prisutni su bili i Kejtini roditelji i njena sestra Pipa Midlton.

Kraljica Elizabeta Druga i njen suprug princ Filip nisu bili prisustni, a iz Kensingtonske palate navedeno je da to nije iz zdravstvenog razloga nego zato što su se danas vraćali sa imanja u Sandrigamu.

Princ Luj je nosio krem čipkastu kraljevsku haljinu za krštenje, kopiju one koju je nosila na krštenju najstarija ćerka kraljice Viktorije 1841. godine.

Ceremoniju je vodio nadbiskup Keterberija Džastin Velbi.

Kraljevski par je takođe imenovao šest bliskih prijatelja i članova porodice da budu kumovi princu Luju koji je rođen 23. aprila. Princ Luj je peti u naslednom redu za britanski tron, posle dede princa Čarlsa, oca, princa Vilijama i njegovih brata i sestre Džordža i Šarlot. On je takođe sedmo čukununuče kraljice Elizabete Druge.

Komentara 4

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

dovla

"Princ Luj je nosio krem čipkastu kraljevsku haljinu za krštenje, kopiju one koju je nosila na krštenju najstarija ćerka kraljice Viktorije 1841. godine." SUPEEER!... tako je, vaspitajte ga da bude "englez" od malih nogu!...pa šta dečkiću najbolje stoji nego haljinica!??...

6 7

Borg

Do kada će da traje ova svakodnevna opterećujuća euforija britanskom kraljevskom porodicom, i nebitnim cinjenicama iz njihovog života??? I šta sad...

18 16

Majda

Neka je živ i zdrav!

89 8

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo