Predrag Marković: Između RS i Srbije privremena granica

Predrag Marković: Između RS i Srbije privremena granica Izvor: N1

Zamenik predsednika Socijalističke partije Srbije (SPS) Predrag Marković izjavio je da je za Srbiju Banjaluka zapadna prestonica svih Srba.

"Tu ima neka granica, koja je privremena. Predsednik Srpske Milorad Dodik sa svima nama će se potruditi da je izbrišemo. To nije nacionalizam, već evropska integracija", rekao je Marković, obraćajući se na Kongresu Socijalističke partije RS u Banjaluci.

Prema njegovim rečima, Srbija i RS su isto.

Potpredsednik SPS-a Žarko Obradović izjavio je da su ekonomski razvoj i socijalna pravda važne za građane Srbije i Republike Srpske. Prema njegovim rečima, socijalisti u Srbiji i RS imaju veoma dugu i bogatu saradnju, a da im je zajednički cilj bolji život građana, kao i da Srbija i RS budu zajedno.

Kongresu SP-a su, osim rukovodstva i članstva te stranke, prisustvovali i predsednik SNSD-a Milorad Dodik, zamenik predsednika DNS-a Nedeljko Čubrilović, kao i predsednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić.

Dodik: Jedino pristajemo na savezništvo sa Srbijom

U svom govoru Dodik je rekao da BiH "nije država već teritorija, a da suverenitet pripada entitetima".

On je ocenio da je RS, uprkos svim teškoćama, ostala stabilna i samoodrživa, kao i da jedina u BiH moće da funkcioniše bez međunarodnog intervencionizma.

"Stranci su nam priznajući BiH nametali svoju volju, satanizujući Srbe. Moramo odbaciti bh. unitarizam, jedino pristajemo na savezništvo sa Srbijom", naglasio je Dodik.

Komentara 56

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Misko

Srpska je u očajnom ekonomskom stanju. Putevi loši, prodavnice bedne, smeće na sve strane. Pokažite da je volite tako što ćete mnogo više da radite za nju a ne da galamite o srpstvu.

74 1

Avala

Ovakve izjave su bruka i sramota zza Srbiju i direktno i namerno štete dobrosusedskim odnosima i putu Srbije u EU.

45 9

ljubitelj burleski

@Prof.Pitanje je na kojim se to knjigama obrazovao,ili je ona,njegova,,,tuti fruti,,KOMBINATORIKA,ekskluziva, ko je sve ,,udrobljen,, i za koliko,,ubeđivaćkih,,pojena,, u ovu,,istorijsku,, ,potrebu,svih koji su se,,zalagali,baš za ovakve,,latifundise i,,spasitelje,, srBstva na njihov naćin,dok,,skromno,,primaju od,,srBskg,mMesije,, ,,tek,po nekih 10 ,tak miliona evrića par puta,, a za peMzije,,će u Srbiji, da ,razmisli,,.Opet,,neće moći,da,,spava,,jevanđelijskim,snom.

24 19

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo