Mesari traže zaštitu policije od vegetarijanaca

Mesari traže zaštitu policije od vegetarijanaca Izvor: Shutterstock

Mesari u Francuskoj zatražili su od policije i ministra unutrašnjih poslova Žerara Kolomba zaštitu zbog napada i nasilja vegetarijanskih aktivista koji se protive konzumiranju mesa i uzgoju životinja u prehrambene svrhe.

"Računamo na vaše usluge i podršku cele vlade kako bi, što je pre moguće, prestalo fizičko, verbalno i moralno nasilje" koje trpe mesari, navodi se u pismu francuske Konfederacije mesara i uzgajivača životinja u prehrambenoj industriji.

U saopštenju se dodaje da su mesari zabrinuti zbog posledica sve popularnijeg trenda vegetarijanskog načina ishrane, navodeći da je "šokantno" to što deo populacije želi na silu da nametne sopstveni način života i ideologiju.

Konfederacija mesara se žalila na razna zastrašivanja i nasilje vegetarijanskih aktivista, navodeći primer mesara isprskanih lažnom krvlju, kao i obijanje ribarnica.

U Francuskoj je sve popularnije vegetarijanstvo, a postoje aktivisti prisutni na društvenim mrežama koji propagiraju da ne postoji hijerarhija među vrstama i da su ljudska bića i životinje jednaki.

Komentara 22

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Dzordz

Pa mnoge zivotinje stradaju i pri ptoizvodnji biljne hrane, na primer prskanjem voca i povrca, obradjivanjem zemljista.....pobije se na hiljade insekata i oni su ziva bica, znaci netreba nista da jedemo da neko ne bi nastradao. E moji vegani vi zivite u nekim bajkama zivot je mnogo surovi svko se bori za opstanak, jaci pobedjuje slabijeg, svaka zver bi vas pojela bez imalo zaljenja ako bi dosla u priliku, zato bi vas zamolijo da se uozbiljite furajte vi svoj zivotni stil ali ne namecete ga na silu drugima.

6 3

Ivana

Od Vegana a ne Vegetarijanaca. Jedno nema veze sa drugim.

10 0

RoBOT

Svaka čast, vegetarijanci! Divim vam se!

22 54

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo