Dragoljub Ljubičić Mićko gost Novog dana

Dragoljub Ljubičić Mićko gost Novog dana Izvor: N1

Štampu u Novom danu lista glumac, komičar i scenarista Dragoljub Ljubičić Mićko. U temi jutra na Svetski dan borbe protiv zloupotreba droga govore - doktorka specijalistkinja psihijatrije Mira Kovačević, direktorka Bolnice za lečenje bolesti zavisnosti i Irena Molnar, programska saradnica NVO Regeneracija.

Za samo sedam dana troje tinejdžera umrlo je od prekomerne doze narkotika, u tri različita grada u Srbiji - Bačkoj Palanci, Beogradu i Kragujevcu. Kada se takve stvari dogode, u foksu javnosti su činjenice da je osoba koja je izgubila život koristila nedozvoljenu psihoaktivnu supstancu, rasprave o bezbednosti usmerene su na sprečavanje ljudi da koriste droge, od krivičnog gonjenja kada je zakonodavstvo u pitanju, do demonizacije kulture noćnog života zbog navodnog podsticanja upotrebe narkotika. Na koji način pomoći mladim ljudima, kako se boriti ako dođe do zavisnosti, šta uraditi na polju prevencije, statistici, u temi jutra na Svetski dan borbe protiv zloupotreba droga govore - doktorka specijalistkinja psihijatrije Mira Kovačević, direktorka Bolnice za lečenje bolesti zavisnosti i Irena Molnar, programska saradnica NVO Regeneracija. Takođe, o rezultatim istraživanja o stavovima građana o drogama, koje je sprovela Organizacija za borbu protiv zavisnosti i resocijalizaciju "Izlazak", za Novi dan govori Aleksandar Žugić, predsednik ovog udruženja.

Štampu ovog jutra listamo sa glumcem, komičarem i scenaristom Dragoljubom Ljubičićem Mićkom.

Udruženje građana "Nomad kultura" organizovalo je “Trans-Američki Put”, a okuplja sve ljude koji dele istu pasiju, da istraže različita mesta, upoznaju drugačije kulture i razmenjuju priče. U toku ovog Puta pokušali su da privuku medijsku pažnju i pospešimo donacije za udruženje "Uvek sa decom" koje pomaže deci na lečenju na dečijem odeljenju Instituta onkologije i radiologije Srbije i njihovim roditeljima. Trans-Američki Put je prevezao Predrag Tripković, jedan od osnivača udruženja "Nomad Kultura", kluba putnika na sopstveni pogon.

Jul je mesec Egipta i 110. godišnjica od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Srbije i Egipta. Proteklog vikenda u Afričkom Muzeju organizovan je i Afro festival, najznačajnija manifestacija tog muzeja. O odnosima Srbije i Egipta i tome kako će se obeležiti taj jubilej reći će nam ambasador Egipta Amr Fati Mohamed Alguvejli.

Gost Novog dana biće autor i glavni istraživač naučne studije iz oblasti kardiologije pod nazivom “AVATAR “, koja je međunarodno patentirana. Na njoj radi tri godine sa mesta doktora kardiologije u Kliničkom centru Srbije. Ova studija bi trebalo da ukaze kako da se leče pacijenti koji imaju oboleo aortni zalistak srca, a takvih pacijenata je mnogo i u Srbiji i u svetu. U studiju Novog dana je dr Marko Banović.

Izložba “nista spec 1.0” biće otvorena u Galeriji Doma omladine Beograd. Ovo je treća samostalna izložba mlade autorke Nadežde Kirćanski. Realizovana kao site specific ambijentalna instalacija, ona predstavlja početnu tačku dugoročnog umetničkog projekta koji ispituje upotrebu savremenog jezika i njegovu uvezanost u dominantne ideološke okvire. Autorka je gošća Novog dana.

U pozorištu na Terazijama počinju probe za novi mjuzikl "Totalni obrt", koji će režirati Ana Grigorović. N1 vas vodi na probu.

Komentara 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo