Hoće li Serena biti nosilac na Vimbldonu?

Hoće li Serena biti nosilac na Vimbldonu? Izvor: Jordan Mansfield/Getty Images

Sedmostruka osvajačica Vimbldona Serena Vilijams u utorak će saznati da li će biti među nosiocima na najvećem turniru na svetu, koji počinje 2. jula.

Nekadašnja najbolja teniserka sveta se u martu vratila na teren posle pauze zbog porođaja i trenutno je 183. na svetu.

Vilijamsova nije bila među nosiocima na Rolan Garosu, sa kojeg se povuka pred meč četvrtog kola zbog povrede.

Amerikanka je više puta naglasila da veruje da teniserke koje se vraćaju na teren posle povrede treba da budu zaštićene prilikom podele nosilaca, kao i zaštićeni plasman na WTA listi.

"Podela nosilaca se pravi na osnovu WTA liste, osim u slučajevima kada Komitet proceni da je potrebno napraviti balansirani žreb", objavili su iz Sveengleskog kluba prošlog meseca.

Sastanak o podeli nosilaca zakazan je za utorak, a Vimbldon je na programu od 2. do 15. jula.

Zanimljivo je da je predsednica Teniske asocijacije Sjedinjenih Država Katrina Adams rekla za "Njujork Tajms" da će US Open prilikom određivanja nosilaca uzeti u obzir kada se teniserke vraćaju na teren posle porođaja.

"To je pravedna stvar za majke koje se vraćaju. Smatramo da je to dobra poruka za sadašnje teniserke i buduće. U redu je biti žena, postati majka i vratiti se svom poslu, verujem da je to važna poruka", naglasila je Adamsova.

Adamsova je takođe naglasila da će podela nosilaca biti promenjena u slučaju da je trudnoća neke teniserke uticala na njen plasman na WTA listi.

Komentara 2

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

geras

ma, najbolje da joj unapred uruče pobednički pehar . btw, da li će novak biti nosilac ?

3 4

Miki

Apsolutno odobravam ali zašto se to nije razmatralo i u slučaju Lindzi Devenport, Kim Klajsters ili Viktorije Azarenke neho sada kada je Serena postala majka? U svakom slučaju voleo bi da vidim Serenu sa više grand slem titula od Margaret Kort jer jedna je Serena. Neponovljiva.

6 4

* Sva polja su obavezna