Princ Vilijam u poseti Bliskom istoku

Princ Vilijam u poseti Bliskom istoku Izvor: Reuters/Muhammad Hamed

Britanski princ Vilijam počeo je petodnevnu posetu Bliskom istoku, tokom koje će obići Jordan, Izrael i palestinske teritorije, a najavljeni su sastanci sa omladinom, izbeglicama i političkim liderima.

Vilijama je u Jordanu dočekao jordanski prestolonaslednik Husein, član dinastije Hašemit kojoj je Velika Britanija pomogla i koja je 1923. godine priznala tadašnji Transjordan pod emirom Abdulahom (Abdullah) kao nezavisnu državu.

Princ Vilijam će posetiti inovacionu laboratoriju za mlade Jordance, obići fakultet povezan s britanskim Midlseks univerzitetom (Middlesex University), a razgovaraće i s decom sirijskih izbeglica, prenela je agencija AP.

Princ će sutra uveče otići u Jerusalim i to će biti prva zvanična poseta jednog člana britanske kraljevske porodice tom području.

Iako je rečeno da poseta nije politička i da je fokusirana na tehnologiju i zajedničke izraelsko-arapske projekte, vojvoda od Kembridža će se takođe sastati sa izraelskim i palestinskim liderima i posetiti ključna mesta u Jerusalimu koja su u fokusu decenijskog arapsko-izraelskog sukoba.

Komentara 2

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Душан Калинић

Обуци униформу и иди у Сирију да ратујеш уместо што се сликаш по блиском истоку, далеко од ратних дејстава.

0 0

Prorok

Šta će on tamo?

6 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo