Liberija poništila priznanje, ali diplomatski odnosi ostaju

Liberija poništila priznanje, ali diplomatski odnosi ostaju Izvor: Tanjug/Filip Krainčanić

Vlada Republike Liberije demantovala je izveštaje u nekim međunarodnim medijima i društvenim mrežama o tome da je prekinula diplomatske odnose sa Kosovom, objavljeno je na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Liberije.

U saopštenju se navodi da je Liberija jedna od prvih zemalja koje su priznale suverenitet Kosova 30. maja 2008. godine, pošto je Kosovo proglasilo nezavisnost, i ostaje privržena Zajedničkom saopštenju o uspostavljanju diplomatskih odnosa.

Dve države nastavljaju da uživaju zajedničko poverenje i prijateljstvo, navodi se na sajtu Ministarstva.

Liberija je pre dva dana obavestila Ministarstvo spoljnih poslova Srbije da poništava ranije priznanje Kosova, a notu o povlačenju priznanja ministru Ivici Dačiću predao je ministar spoljnih poslova Liberije Gbezongar Milton Findlej u Beogradu.

Liberija priznanje Kosova Izvor: N1

Tagovi: Kosovo , Liberija , priznanje

Komentara 2

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Kako radi

Kako li radi ono: "Ja te vise ne priznajem, ali i dalje zadrzavam diplomatske odnose sa tobom"

74 183

Vlaja

To du đaci naše škole diplomatije, uverenja da je diplomatija veština igranja rečima. Tako smo genijalno smislili paradokse poput "I EU i Kosovo", pa "Više od autonomije, manje od nezavisnosti", a da niko nije objasnio šta to znači i kako se pistiže. Naši su Libericijma obećali stipendije za njihove studente, a verovatno im je i Priština obećala nešto, pa oni ne bi da izgube ni jedno ni drugo. U uverenju da je ostatak sveta glup i da se divi našoj i liberijskoj diplomatskoj genijalnosti.

31 108

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo