EU ispituje antimigrantske zakone u Mađarskoj

EU ispituje antimigrantske zakone u Mađarskoj Izvor: REUTERS/Laszlo Balogh

Evropska komisija saopštila je da ispituje nove zakone u Mađarskoj koji zabranjuju beskućnike i omogućavaju zatvorske kazne za ljude osuđene zbog pomaganja tražiocima azila.

Portparol Kristijan Vigand rekao je da će Evropska komisija "preduzeti neophodne korake" na osnovu svoje analize i procene evropskog suda.

Vigand je rekao Komisija "ne bez zabrinutosti" prati razvoj u Mađarskoj dodajući da EU ne treba da "okrene leđa vrednostima i načelima na kojima je izgrađena Evropa".

Ako se proceni da su zakoni u Mađarskoj protivni zakonima EU, Komisija može pokrenuti pravni postupak protiv Mađarske sličan merama protiv Poljske zbog zabrinutosti za promene u tamošnjem pravosuđu. Time bi Mađarska mogla izgubiti pravo glasa u EU.

Tagovi: EU , Mađarska , migranti

Komentara 6

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

shmexy

Politička rukovodstva kao što je mađarsko treba izolovati dok se ne upristoje!

2 10

Dragan

Oni su to i hteli da ih isprovociraju kako bi mogli da kažu "eto, zato smo mi protiv EU" svojim glasačima. Isto i Poljaci. Dominantnije zemlja EU, Nemačka i Francuska na prvom mestu, bi trebalo da naprave znatno bolji dogovor o Bregzitu sa Velikom Britanijom koji bi bio odličan po VB, ali uz uslov da prestanu da putem Poljske, Slovačke, Mađarske, Štrahe u Austriji, 5* u Italiji i svih ostalih koji bi hteli u EU (a još uvek nisu) ruše EU. S druge strane, EU je trebalo malo da olabave sankcije prema Rusiji i da njih zamole da prestanu da podržavaju sve one koji ruše EU.

0 0

Petar

Jos ispade da Poljska i Madjarska nisu Evropa a Sirija, Pakistan, Avganistan jesu. Bolje Nemačka da se smiri jer Evropi ne treba Nemacku nego Nemacka treba evropske narode da im prodaje svoje proizvode. Ukoliko jos neka drzava krene putem Amerike i Britanije uskoro, Nemacka ostaje bez trzista koja nemilosrdno iscrpljuje.

17 4

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo