FSS kažnjen zbog uvredljivog ponašanja navijača

FSS kažnjen zbog uvredljivog ponašanja navijača Izvor: Dennis Grombkowski, Getty Images Sport
Navijač Srbije

Fudbalski savez Srbije je novčano kažnjen zbog, kako je navela Svetska fudbalska federacija ''nedoličnog i uvredljivog ponašanja navijača na utakmici sa Kostarikom na Svetskom prvenstvu u Rusiji."

FSS je sankcionisan zbog "uvredljive zastave i političkih poruka", koje su navijači istakli tokom premijernog duela "orlova" u Samari.

FIFA je, inače, na mečevima Mundijala angažovala eksperte koji prate da li ima diskriminacije na terenu i tribinama.

Identičnu kaznu kao FS Srbije platiće i i Fudbalski savez Meksika, čiji su navijači vređali legendarnog nemačkog golmana Manuela Nojera i uzvikivali homofobične parole.

FIFA je kao olakšavajuću okolnost navela da je "primetila napore meksičkog saveza da ubedi navijače da prestanu sa skandiranjem."

Komentara 45

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Dajte da živnemo malo

Dal će Srbi od van Srbije da puste Srbe u Srbiji da budi slobodni i da ih ne drže više kao taoce.Dokle brate više,te karadžić i mladić,te krajišnici,te kosovari,bosanci...cilj im je samo da iskažu mržnju prema Hrvatima,Albancima,Muslimanima bez obzira na posledice.

32 13

Neli

Lepo bi bilo i da se kaze zasto, a i ko ce to da plati.... ja kao poreski obveznik ne zelim ni jedan dinar da ide za fudbal, klubove u zemlji.

156 11

Kibo

Spremi pare Kokeza. Taman ste uzeli od Zvezde i Partizana, koji su zaradili igrajući u Evropi, a pare sad idu nazad.

55 6

* Sva polja su obavezna