Mala matura - rešenja kombinovanog testa

Mala matura - rešenja kombinovanog testa Izvor: N1

Đaci osmog razreda osnovnih škola u Srbiji danas su završili polaganje maturskog ispita.

Učenici su polagali kombinovani test koji nosi 14 bodova i čine ga pitanja iz fizike, hemije, geografije, istorije i biologije.

Pogledajte rešenja kombinovanog testa:

Prethodno su u ponedeljak polagali test iz maternjeg jezika, dok su juče imali proveru znanja iz matematike.  

Konačni rezultati će biti poznati 28. juna, a upis u srednje škole zakazan je za 9. i 10. jul.

Tagovi: mala matura

Komentara 12

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Južni

Da li Kristifor Kolumbo više liči na Dositeja Obradovića ili Dositej na Vaska da Gamu? Neke sličnosti na njihovim portretima (bar prema vizuelnom utisku učenika i odgovorima na današnjem testu ima ). Da li će njihov odgovor biti priznat? Kolumbo i Vasko su moreplovci a Dositej prosvetitelj i između njih su tri veka? Da mi je znati kome pade na pamet da Dositeja natera da preskoči prvi dan i srpski jezik i da ga "gurne" u ovaj test i prevari učenike?

7 5

roditelj/nastavnik

Problem je što deca NE MISLE, upošte ne razmišljaju.Ako napamet nauče neku lekciju,dobiju pet, i gotovo, to se ne mora više znati.Kao da gumicom izbrišete.Prazno.A problem je kada treba povezati bar dve činjenice, ne daj bože da nešto sami zaključe.Čast izuzecima.

8 2

Katarina

Ne znam sta je falilo prijemnom ispitu, kao takvom. Ovo je samo komplikovanje. Povrh toga, deca na zavrsnom ispitu imaju losije rezultate od onih koje bi trebalo da imaju, sudeci po ocenama. A nastavnicima su, neretko, ruke vezane kad se radi o zakljucivanju ocena. Ako ucenik preko cele godine ima slabe ocene iz nekog predmeta i negde ima neku dvojcicu, u obavezi je da zakljuci pozitivnu ocenu. Tog pravila nema u Pravilniku o ocenjivanju, ali je praksa nesto drugo. I onda nastavnici, posle analize probnog zavrsnog, trpe packe od ministarstva i nekakvih ekternih komisija. Sramota je na sta nam je obrazovni sistem spao.

22 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo