Merkel pobija Trampove tvrdnje o rastu kriminala u Nemačkoj

Merkel pobija Trampove tvrdnje o rastu kriminala u Nemačkoj Izvor: REUTERS/Jonathan Ernst

Nemačka kancelarka Angela Merkel demantovala je tvrdnje američkog predsednika Donalda Trampa koji je ponovio da je kriminal u porastu u Nemačkoj zbog priliva migranata.

"Moj odgovor na to je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova (nemačko) nedavno objavilo statistike o kriminalu i da one govore za sebe", rekla je Merkel na konferenciji za novinare u Mezebergu kod Berlina s francuskim predsednikom Emanuelom Makronom.  

Nekoliko sati ranije Tramp je drugi put u dva dana preko Tvitera pisao da je kriminal porastao u Nemačkoj od kada je Merkel otvorila vrata svoje zemlje za više od milion tražilaca alzila od 2015. godine.  

Američki predsednik je, takođe, tvrdio da nemački zvaničnici ne žele da broje te zločine.  

U izveštaju koji se odnosio na 2017. objavljenom početkom maja, nemački ministar unutrašnjih poslova Horst Zehofer pozdravio je to što je broj fizičkih napada na ljude i dobra 2017. dostigao najniži nivo od 1992. godine, odnosno od kada se vodi zajednička statistika za ponovo ujedinjenu Nemačku.  

"Mi smo tu videli pozitivan razvoj događaja, naravno da treba uvek da radimo više u borbi protiv kriminala, ali to su zaista bile ohrabrujuće cifre", rekla je Merkel.  

Komentara 12

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Lena

Zasto se ona opravdava Na nesto sto pise tramp Na tviteru to je ispod casti svakom drzavniku sveta

10 5

Nenad-EU

Naravno da raste i kriminal i snaga partija ekstremne desnice. Merkel ne da fotelju ni po koju cenu, isto kao i balkanski lideri.

9 10

Jeste

Priznajem da mi njje jasna logika Nemacke da primi ovoliko migranata. Integracija ide teško, velika većina nema nikakvih kvalifikacija, mnogima ne pada na pamet da rade makar ne legalno i ogromna većina živi od socijalnih davanja. Takvi stanovnici su konstantan trošak za državu i opasnost zbog ne pristanka da se integrišu. Mnogo resursa se koristi u njih bez vidljivih rezultata. Nemacka je do sada uspešno nalazila i visokokvalifikovanu i nekvalifikovanu radnu snagu na istoku Evrope i na Balkanu, a ti ekonomski migranti su se mnogo lakše uklapali i koštali državu ništa ili vrlo malo.

14 6

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo