Premijerka ugostila nagrađene mlade robotičare

Premijerka ugostila nagrađene mlade robotičare Izvor: N1

Premijerka Ana Brnabić ugostila je u Vladi Srbije osnovce Konstantina Ljepavu i Aleksu Boškovića, koji su osvojili nagradu za inovaciju na Evropskom takmičenju u robotici u Parizu.

Učenici kažu da im je bilo potrebno mesec dana da naprave robota najpre za takmičenje u Novom Sadu, na kom su pobedili, a potom su ga unapredili i predstavili na "Eurobotu" u Parizu.

Kako su objasnili premijerki, tema takmičenja bili su "pametni gradovi", a oni su napravili robota koji obavlja različite zadatke: da upali svetlo, koji može da uzme loptice i da ih ispali, da sagradi kuću od kocki, da upali prekidač.

Izvor: N1

Komentara 5

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Mehatronicar

Oteraste mi 95% kolega u svet jer niste sposobni da pokrenete prokletno zlatno doba!!! Strahota sta sve mogu ti ljudi da naprave i smisle!!!

10 0

Lolita

I jos samo da im zazeli srecan odlazak u EU...ja im licno cestitam I zelim da napreduju u Evropi koja im je prepoznala I nagradila talenat!!!

23 2

Azzurro

Koga briga sto si ti zahvalna i sto si ih zvala tu da se slikas... Dajte pare klincima da imaju uslove da napreduju, pusti praznu pricu...

26 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo