Izmeštanje Glavne železničke 6 meseci pre roka - što se žuri

Beograd u istoriju šalje svoju "Staru damu", Glavnu železničku stanicu, posle pune 134 godine. Poslednji voz napustiće je 30. juna. Malena stanica Topčider već je postala početna za voz koji spaja Beograd i Bar, a sav ostali saobraćaj od 1. jula seli se na Prokop.

Izvor: N1

Tek tada postaće jasno kako će izmeštanje Glavne železničke stanice promeniti funkcionisanje Beograda.

Voz ulazi u stanicu, a putnici iz njega izlaze - scena koja će na Savskom trgu 2 u Beogradu živeti još dve nedelje.

Tuga među putnicima čija brojna sećanja čuva glavna železnička stanica.

"Malo je, kako da kažem, sentimentalno", kaže jedan građanin.

"Navikla sam na ovu stanicu", dodaje jedna građanka.

A ima i onih koji ne gube nadu. Jedna putnica nam kaže da se i dalje nada da do toga neće doći.

Železnička stanica Izvor: N1

Ipak, u preduzeću Infrastruktura Železnice podsećaju da hoće.

Peroni prazni, pragovi i šine polako urastaju u travu. Ovde se više neće čuti zvuk pištaljke i lokomotive, a posle 134 godine glavna železnička stanica iz monumentalnog zdanja koje je spomenik kulture odlazi u istoriju.

Tačnije, seli se u Prokop, stanicu "Beograd Centar",  bez stanične zgrade i sa četrdesetogodišnjom ambicijom da postane beogradski železnički čvor.

"Ne može se očekivati ni teoretski, ni praktično da sve to bude završeno u nekih godinu dana koliko se intenzivno na tome radi...  Sredstva su obezbeđena, predviđeno je da radovi počnu do kraja ove godine i da u naredne dve godine od početka radova "Beograd Centar" dobije novu, modernu saobraćajno-poslovnu zgradu, onako kako to izgleda u svim evropskim gradovima", kaže Nenad Stanisavljević iz Železnica Srbije.

Struka upozorava da funkcionisanje grada, pak, podrazumeva i mentalne mape njenih građana.

"Glavna železnička stanica nije punkt koji neko projektuje ili odredi, pa sada svi kao mali mravi to poštujemo. Većina Beograđana ne može uopšte da nađe i da locira Prokop, ne samo putem autobusa, nego uopšte u svojim glavama", navodi Bojan Kovačević, predsednik Akademije arhitekture Srbije.

Različiti odgovori i na pitanje - zašto se sa izmeštanjem žurilo šest meseci pre roka?

"Zato što je Infrastruktura železnice Srbije sve svoje kapacitete angažovala da bi se dobilo na vremenu i da bi se projekat koji nije završen preko 40 godina, što pre priveo kraju", odgovara Stanisavljević.

"Zato što se mnoge stvari u Beogradu rešavaju po jednom sistemu koji bih ja, izvinjavam se na izrazu, nazvao "silovanjem" zbog projekta Beograda na vodi", ocenjuje, s druge strane, Bojan Kovačević.

Dok se sav međunarodni železnički saobraćaj seli u Prokop, samo putnici koji iz Bara dolaze u Beograd prvi susret imaće sa malom topčiderskom stanicom. Do nje vodi tek jedna gradska linija, a blagajna joj je dvokratno otvorena, što je neprilika i za putnike iz inostranstva.

Tokom popodneva je, pak, igrala ulogu u stvaranju nekih novih uspomena i sećanja.

Komentara 79

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Sava

Moraju je izmeštati zbog Beograda na vodi, što pre urade brže će radovi teći.

169 70

Lauda

1a faza...

24 135

Dača

Ako su ispunjeni svi uslovi ne vidim u cemu je problem.

4131 14137

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo