Mihajlović: Etihad se ne povlači iz vlasništva u Er Srbiji

Mihajlović: Etihad se ne povlači iz vlasništva u Er Srbiji Izvor: N1
(arhiva)

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da se kompanija Etihad ne povlači iz vlasništva u Er Srbiji, zajedničkoj kompaniji s Vladom Srbije u kojoj ima 49 odsto udela.

Mihajlović je za nedeljno izdanje lista Politika rekla da postoji i plan da tokom ove godine budu otvorene nove avio-linije iz Beograda ka Pekingu i Kanadi.

Upitana kakvo je bilo prošlogodišnje poslovanje Er Srbije pošto je kompanija Etihad objavila pre tri dana da je u 2017. godini imala gubitak od 1,52 milijarde dolara, Mihajlovć je rekla da je prema podacima koje ima "u datim okolnostima najbolje što može".

"Za nas je važno da nacionalna kompanija ostane i opstane na ovom području, snažna kao što je bila ranijih godina", rekla je Mihajlović.

Ona je rekla da očekuje da će krajem septembra biti završeno peuzimanje preduzeća Aerodrom "Nikola Tesla" koje je dato u koncesiju francukoj kompaniji "Vansi", i da će posle toga Vlada Srbije objaviti ugovor sa koncesionarom.

Komentara 23

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Nebojsa

Do ,,Pekinga sa,kojom uslugom prodajom sendviča i vode ??? O čemu se ovde radi?

6 1

Sremac u Berlinu

Nemoj grdno da se varas. I "Air Berlin" je do nedavno bio pod upravom/vlasnistvom Etihad-a, a gde je danas? Na avionsko vasariste! Znaci prevedeno: U istoriji aviokompanija su nestali i vise ne postoje. Pa sada ti se tesi sa takvim izjavama.

6 1

profesorka

Zar nisu razbucali JAT tvrdeci kako je propao zbog toga sto su rukovodili nasi ljudi, pa to, jelte, ne valja! E sad su dobri i nasi, jer gdin veliki vucicev prujatelj seik Muhamed vise nece da se bavi ovim po9slom. Er Srbija je presla u low cost firmu po uslugama, a ne cenama, a jos uvek leti pod oznakom YU. Da ne govorimo o: "Samo u 2013. godini, prema podacima iz ugovora, Srbija je bila u obavezi da plati preko 90 miliona dolara dok je partner iz Ujedinjenih Arapskih Emirata za 49% vlasničkog udela uplatio 40 milona dolara u vidu zajma. Pored ovoga državi je ostalo da plati sva dugovanja koja su bila procenjena na preko 230 miliona dolara, stoji u ugovorima koje BIRN objavljuje."

30 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo