Počelo Svetsko prvenstvo u Rusiji, nastup Robija Vilijamsa

Svetsko fudbalsko prvenstvo počelo je danas u Moskvi.

Izvor: N1 / Agencije

U uvodnom delu ceremonije otvaranja nastupio je britanski pevač Robi Vilijams, koji je pevao delove svojih najvećih hitova, "Let me entertaine you", "Feel", "Angel", "Rock DJ", a na pozornici mu se priklučila operska pevačica, ruski sopran Aida Garifulina.

Oko njih su plesali izvođači obučeni u kostime u bojama zastava učesnika Mundijala, a navijači na tribinama su se dobro zabavljali, pevali su i igrali.

Svetsko prvenstvo Rusija 2018. Izvor: Shaun Botterill/Getty Images

Legendarni brazilski fudber Ronaldo izveo je na teren dečaka u majici ruske reprezentacije, a na terenu je bila i maskota Svetskog prvenstva vuk Zabivaka. Posle 10 minuta zabavnog programa, teren je brzo očišćen, pa su na travu stadiona Lužnjiki izašli reprezentativci Rusije i Saudijske Arabije, koji igraju prvi meč na turniru. 

Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je složnoj fudbalskoj prodici početak najvažnijeg turnira na planeti.

Robi Vilijams Izvor: TANJUG/AP Photo/Pavel Golovkin

"Ovaj grandiozan događaj se prvi put održava u Rusiji i iskreno se radujemo tome. Kod nas se zaista voli fudbal, to je ljubav na prvi pogled, od prvog zvaničnog meča u Rusiji 1897. godine. Odgovorno smo se spremali i učinili smo sve da bi navijači i sportski stručnjaci mogli da se uključe u veličanstvenu atmosferu ovog praznika fudbala", rekao je Putin u govoru na otvaranju Mundijala.

On je naveo da svi treba da se osećaju dobrodošli u Rusiji. 

"Gde god da živimo i kakve tradicije da sledimo, sve nas ujedinjuje ljubav prema fudbalu, svi smo jedan tim. Naš zadatak je da očuvamo tu snagu i jedinstvo za buduća pokolenja. Svima želim uspeh a navijačima nezaboravne utiske. Dobrodošli u Rusiju", dodao je Putin.

Predsednik Fife Đani Infantino pozdravio je navijače na ruskom i arapskom i rekao da će za mesec dana fudbal osvojiti Rsiju, a fudbal iz Rusije ceo svet. 

Po završetku svečane ceremonije, počela je prva utakmica na turniru između Rusije i Saudijske Arabije.

Komentara 2

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Toza

Bravo za Robija.

0 0

miroslav

Mozda nisam dobro gledao, da li je moguce da AV nije bio prisutan otvaranju i nije odrzao neku govoranciju?

34 2

* Sva polja su obavezna