Dodeljene nagrade najuspešnijim marketinškim kampanjama

Dodeljene nagrade najuspešnijim marketinškim kampanjama Izvor: Promo

Jedan Zlatni Effie, dva srebrna i sedam bronzanih trofeja dodeljeno je na Efi Awards Festivalu, najuspešnijim marketinškim kampanjama realizovanim u periodu od 1. januara do 31. decembra 2017.

Effie nagrađuje oglašivače i agencije koji su se svojim pristupom i realizacijom ideja istakli u postizanju tržišnih rezultata. Ove godine 49 pristiglih prijava za Effie takmičenje pregledalo je ukupno 46 članova Žirija. Effie Awards drugi put organizuje u Srbiji Međuanrodna marketinška asocijacija, a Srbija je jedna od 45 zemalja u kojima se održava ovo međunarodno takmičenje.

Prvi put u Srbiji jednoj kampanji dodeljeno je zlato. Radi se o kampanji "Budi NEO", agencije Leo Burnett/Publicis One, klijent Vip Mobile u takmičarskoj kategoriji Internet i telekomunikacije. Srebrni Effie u kategoriji Finansije i platne kartice osvojila je kampanja "Erste Housing Loan Campaign", agencija Executive Group, klijent Erste Bank. Drugi Srebrni Effie pripao je kampanji "Vip NEO" agencije Leo Burnett/Publicis One, koja je kreirana za klijenta Vip Mobile, a takmičila se u okviru kategorije Lansiranje novih lokalnih prozivoda ili usluga.

Sedam kampanja osvojilo je Bronzani Effie: "Crno je Zaječarsko", agencija Ovation BBDO, klijent Heineken Srbija u kategoriji Alkoholna pića (Pivo i vino); "Srbija je neXt inspiracija", agencija McCann Beograd, klijent The Coca Cola Company u kategoriji Bezalkoholna pića i napici.

U istoj kategoriji bronzu je osvojio rad "Moja kravica jogurt trougao", agencija Leo Burnett/Publicis One i Communis, klijenta Imlek. U kategoriji Finansija i platnih kartica dodeljena su dva broznana Effie-ja za kampanje: "Predodobrenje za brže useljenje", agencija Ovation BBDO, klijent Unicredit banka i kampanja "Intermezzo keš kredit – 7 godina", agencija Leo Burnett/Publicis One, klijent Banca Intesa.

Kampanja "Novo Plazma iskustvo" bronzani Effie je osvojila u okviru kategorije Lansiranje novih lokalnih proizvoda ili suluga, dok su "Vip Brzalice", agencija Leo Burnett/Publicis One, klijent Vip Mobile, ovu nagradu osvojile u okviru takmičarske kategorije Internet i telekomunikacije.

"Oglašivačka industrija daje ogroman doprinos ekonomiji Srbije i ekonomiji svake zemlje u kojoj posluje. Sama činjenica da se ova nagrada dodeljuje u 45 zemalj sveta i da smo mi među tih 45 zemalja, govori u prilog tome da smo mi ipak uspeli da promovišemo industriju u Srbiji i da je postavimo na mesto koje je u ravni sa najrazvijenim zemljama sveta", rekao je predsednik UO IAA Srbija Jovan Stojanović.

Izvor: N1

Tagovi: marketing , nagrade

Komentara 2

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Optimista

Glavna nagrada za najbolju marketing kampanju dati vodji, informeru, pinku, krsticu, nebojsi iz bg, i svim ostalim fikusima u vladi i na lokalu.

20 0

Ivojima

Ako nije kampanja sns za gradonacelnika na ovoj listi, necu da citam clanak...

13 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo