Bora: Od mojih timova, Nigerija će proći najbolje

Bora: Od mojih timova, Nigerija će proći najbolje Izvor: Otto Greule Jr/Getty Images

Fudbalski stručnjak Bora Milutinović koji je tokom karijere predvodio reprezentacije Kostarike, Meksika, Nigerije, SAD i Kine na Svetskim prvenstvima kaže da će Nigerija proći dalje, a da Kostarika i Meksiko imaju malo teži zadatak u Rusiji.

"Neće biti lako pričati o mojim bivšim timovima ali istina će se pokazati na terenu. Tu je Meksiko, koji ima dosta kvaliteta i svakako ima mogućnost da prođe dalje. Tu će neki detalji odlučivati jer Meksiku kalendar ne ide na ruku. Igraju prvi meč sa Nemcima, a grupa je teška jer je tu Švedska koja igra potpuno drugačiji fudbal", kazao je Bora Milutinović koji je Meksiko predvodio od 1983. do 1986. i od 1995. do 1997. godine.

"Što se tiče Kostarike, ona je u grupi sa Srbijom. Ja sam Srbin i naravno iznad svega podržavam rerpezentaciju moje zemlje. U svakom slučaju oni će imati težak posao jer su u grupi sa Brazilom i Švajcarskom koju predvodi Vladimir Petković koji je iz jugoslovenske škole fudbala", rekao je 73-godišnji Milutinović koji je Kostariku trenirao 1990. 

Milutinović je nigerijsku selekciju selektirao 1998. godine na prvenstvu u Francuskoj, a kaže da upravo "super orlovi" imaju najveće šanse od ove tri selekcije.

"Mislim da od svih timova koje sam predvodio Nigerija ima najveće šanse. Igraju u grupi sa Argentinom, Hrvatskom i Islandom ali mislim da mogu da prođu dalje", kazao je Milutinović koji je Nigerijce predvodio 1998. godine do osmine finala, kada je Nigerija takođe bila u grupi smrti sa Španijom, Paragvajem i Bugarskom.

Komentara 3

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Oficir Oficir

Strasno da nama jedan BORA MILUTINOVIC nije valjao za selektora

0 0

lesnik

Bitno da nas tim vode Krstajici i slicni strucnjaci a po belom svetu nasi treneri treniraju druge... Kad je podobnost a ne kvalitet sve u jednoj drzavi onda tako mora.

24 1

Prosto i jednostavno

Nas tim, po igracima, sigurno je bolji od jednog Islanda ili Svajcarske ili Australije, mozda cak i od Danske ili Svedske. Kada bismo imali ozbiljnog selektora koji bi umeo da motivise ovu ekipu na pravi nacin mogli bismo bez problema da prodjemo grupu. Mislim da ne postoji losiji i neiskusniji trener na SP od Krstajica.

6 0

* Sva polja su obavezna