Iranci zbog politike ostali bosih nogu

Iranci zbog politike ostali bosih nogu Izvor: Amin M. Jamali/Getty Images

Reprezentacija Irana nije dobila kopačke firme "Najki" u kojima bi fudbaleri te zemlje nastupali na Svetskom prvenstvu u Rusiji zbog novih sankcija koje su Sjedinjene Države uvele Islamskoj Republici Iran. Zbog svega toga je veoma besan i selektor Karlos Keiroš.

Milennium - sponzor vesti sa Svetskog prvenstva

Sport i politika nažalost ne mogu jedno bez drugog. Najčešće se dešava da je upravo politika ta koja uplovljava u sport i razara sve pozitivno što on može da donese. 

Američka administracija nedavno je proširila ekonomske sankcije ka Islamskoj Republici Iran zbog nuklearnog programa, a te sankcije značile su i da američka firma "Najki" mora da otkaže dostavu fudbalskih kopački fudbalskoj reprezentaciji Irana koja ih je čekala u svom trening kampu u Rusiji. Da je kompanija dostavila svoje kopačke Irancima suočila bi se sa oštrim kaznama koje je propisala adminsitracija Donalda Trampa. 

"Igrači su naviknuti na tu opremu, nije fer da je menjaju samo nedelju dana pred Svetsko prvenstvo. Mi smo samo treneri, oni su samo igrači i ne bi trebalo da nas upliću u ovakve stvari. Tražićemo od FIFA da nam pomogne", kazao je selektor Irana Karlos Keiroš.

Iranski navijači su inače bili besni zbog odluke američke firme pa su postavljali klipove na društvene mreže kako uništavaju "Najki" opremu.

Komentara 5

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Aktivista

Ko se seća sankcija odvratne države zvana Amerika prema Srbima kaonarodu setiće se i 12 banjalučkih beba koje su stradale zbog sankcija! Sramotna nacija Amerikanaca

22 6

smesni su

nek predju na adidas

7 2

Ono

Koja glupost. Velika pobeda embarga jer sada iranski fudbaleri moraju kupiti kopačke u radnji ili izabrati nekog drugog proizvodjaca. Vau, kakav uspeh...

32 2

* Sva polja su obavezna