Fajon: Vizna liberalizacija za građane Kosova ove godine

Fajon: Vizna liberalizacija za građane Kosova ove godine Izvor: Shutterstock

Poslanica i izvestiteljka Evropskog parlamenta za vizni režim sa Kosovom, Tanja Fajon, prenela je danas predsedniku Skupštine Kosova Kadri Veseljiu da će se liberalizacija viza za građane Kosova dogoditi ove godine, kaže se u saopštenju iz Skupštine Kosova.

Ona je, prema tom saopštenju, prenela predsedniku kosovskog parlamenta da je Kosovo ispunilo sve kriterijume za viznu liberalizaciju.

Fajon je rekla Veseljiju da, čim Evropska komisija izađe sa pozitivnim izveštajem krajem juna, ona će ovo pitanje početkom jula staviti na dnevni red Evropskog parlamenta.

Nakon komisije i Evropskog parlamenta, poslednju reč o viznoj liberalizaciji daje Evropski savet.

Kadri Veselji je, sa delegacijom Skupštine Kosova, u poseti evropskim gradovima gde lobira za podršku viznoj liberalizaciji za Kosovo.

Tagovi: Kosovo , vize , tanja fajon

Komentara 5

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Jovan

Već trećina kos.albanaca ima "nekog svog" u Austriji, Švajcarskoj ili Nemačkoj. I svi oni imaju stanove i kuće po Kosovu koji stoje prazni, uglavnom. Novac odmah ulažu u nekretnine i kupovinu srpske zemlje. Npr. komšijino imanje je kupio albanac koji je radio u Nemačkoj. Sad kaže da mu je to dedovina. I ostali će tako. Naši koji odu tamo, kupe stan u Beogradu.

9 1

Marko

Tako je bre, garantujem da u roku od 6 meseci ukidaju viznu liberalizaciju, jer niko nece postovati uslove koje ona predvidja, svi ce ostajati duze od 3 meseca ,tacnije ko bude otisao nikada nece milom da se vrati

6 1

Deni

Odlično!

11 5

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo