Novi slučaj vršnjačkog nasilja - u Sremskim Karlovcima?

Jedan učenik šestog razreda osnovne škole u Sremskim Karlovcima požalio se da su mu vršnjaci pretili da će ga izbosti nožem, zbog čega je danas zasedao i školski Tim protiv nasilja.

Izvor: N1

Komentara 9

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Deda

Roditeljima vezali ruke novčanik nisu šta god da ti dete napravi roditelj snosi posledice a Pink i Hepi ga edukuju.

5 0

BB

Vršnjačkog nasilja ima čak i u vrtićima, verovali ili ne! Moju ćerkicu od 6 godina, jedan dečak redovno udara, čupa, gura i sl. Isti je u jednoj tuči na dvorištu, drugom dečaku trpao zemlju u usta. I pored svih razgovora sa vaspitačicom, molbe da interveniše i sredi situaciju, sve je to "dečija igra". A kada sam ćerkicu naučio kako da se brani i da ne dozvoli da se sve to nastavi, upozoren sam da je politika vrtića, pazi sad, "nulta tolerancija na nasilje"! A gde je ta nulta tlerancija kad dolazi kući izudarana i izgrebana? Kaže g-đa kako je razgovarala sa dečakovim roditeljima i de će učiniti sve, da se stvari smire. Ali su roditelji u fazonu "naše dete nije takvo", tako da ćerkica usavršava tehnike odbrane, a mladi nasilnik i pored, sada već batina koje dobija, ne odustaje, već huška i drugu decu na nju.

7 0

Nepostena Neinteligencija 1 Generacija

Zataskavanje je ono cime se skole bave kada je u pitanju nasilje u skoli. Treba odmah prijaviti kod prvog incidenta svima i direktoru i inspekciji a polse sledeceg i medijima. Pa neka se onda skola i socijalne sluzbe bave svojim poslom. Ja sam prepoznao pocetak maltreriranja moje cerke i na prvom roditeljskom objasnio plasticno svim roditeljima sta ce se desavati ako se to nastavi, licno sam se obratio roditeljima te dece. Prebledeli su. Tako da mislim da posto skola i soc. sluzbe ne rade svoj posao morate da zastitite svoje dete. To vam je najvrednije sto imate.

6 0

* Sva polja su obavezna