Osnovac prijavio pretnje vršnjaka nožem, škola istražuje

Jedan učenik šestog razreda osnovne škole u Sremskim Karlovcima požalio se da su mu vršnjaci pretili da će ga izbosti nožem, zbog čega je danas zasedao i školski Tim protiv nasilja.

Izvor: N1

Na nastavu u karlovačkoj osnovnoj školi danas nije došao jedan dečak. Torbu je odbila da mu spakuje majka, koja kaže, njenog sina godinama maltretira grupa vršnjaka, koja mu je, nakon što se požalio razrednoj da su mu demolirali bicikl, zapretila da će ga izbosti.

"Kako ćemo da te sredimo u sredu, izbošćemo te nožem, nećeš ti nas tužiti, sredićemo te. I onda je došao kući… Niko ne može ništa, nemam kome da se obratim", kroz suze govori Slađana Babić Nenadić, majka maltretiranog dečaka.

To kaže jer je slučaj prijavila svim nadležnim institucijama, ali problem, tvrdi, nije rešen. Da je dete ranije maltretirano, potvrdio je i direktor škole, ali kaže - oni koji su optuženi sada navode da je dečak koji ih je prijavio njima pretio nožem.

"Na osnovu tih izjava, mi sad imamo i s jedne i druge strane istu izjavu, ali u suprotnom obliku. Tako da moramo to ispitati, da vidimo tačno šta je od toga istina, šta nije, ili da li je istina i jedno i drugo", rekao je Goran Maravić, direktor OŠ "23. oktobar".

Dok se ne utvrdi šta se desilo, razredna je, tvrdi majka dečaka koji je incident prijavio, ponudila rešenje koje ju je ostavilo zatečenu.

"Rekla mi je da me savetuje kao majka majku da ne pošaljem svoje dete u školu, jer je to ozbiljna grupa dece, nije to samo njih trojica, tu je učestvovalo više dece. Gledam njega kako plače, i kako govori "bojim se noža, neću u školu", a ona mi govori da je to ozbiljna grupa i da on ne treba da ide u školu", kaže majka dečaka.

"Razredna je prvo rekla da nema potrebe da se plaši, a onda kad je mama rekla da je on, kao, uplašen, zgrožen i ne znam koji su sve tu izrazi bili, onda joj je rekla – pa dobro, ako baš nije spreman za školu, neka ostane u kući", rekao je direktor škole. 

N1: Da li je rešenje da dete ne dođe u školu?

"Pa nije rešenje, sad sam vam rekao. To je izvučeno iz konteksta, ispašće da je ona rekla - nemoj slučajno da dođe u školu, jer onda bi bilo da je škola nebezbedna, što nije tačno".

Direktor ide i korak dalje - po njemu, prašina se digla zbog želje pojedinih kolega da sednu u njegovu fotelju.

"Ovo je na neki način ponovo iskorišćeno u ove svrhe, tri dana pred kraj školske godine, što je isto van pameti. Jer ako je tako nešto bilo, kako kažu, više godina, onda je to trebalo mnogo ranije prijaviti ako mi nismo ništa uradili. Ali evo, ja vam kažem da smo mi radili sve ono što je trebalo uraditi, ali mi nismo to stavljali u medije nego smo radili svoj posao", dodaje direktor.

Majka dečaka kaže da je šokirana stavom direktora i pita se - da li on zaista misli da bi svoje dete dovodila u ovakvu situaciju zbog trivijalne stvari kao što je izbor direktora.

Komentara 20

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Majka Mara

@Majka Mara Potpuno ste u pravu, tako sam i ja postupila kada se nasilje odvijalo u skoli, samo mi skolu nismo promenili, dete je uz nasu podrsku ostalo i resen je problem - sa roditeljima, PP sluzbom i razrednim staresinom :) Verovatno niste pazljivo citali - moj sin je setao psa kada je napadnut, dakle nije bio u skoli pa da imamo mogucnost identifikacije napadaca. I sada - da, brani se, i ne, ne razvija agresivnost. Od srca savetujem da posetite neki od treninga krav mage, da biste razumeli o cemu je rec.

0 0

k7

oduzeti nasilnike od roditelja...staviti ih u popravne domove(izdvojeno odeljenje za nasilnike) na jedno godinu dana... ako i dalje budu pravili probleme...stavljati ih zatvore...ako budu mirni onda ih vratiti roditeljima...pa da vidimo kakvi ce mangupi tamo biti...kad vec roditelji nisu sposobni da ih vaspitaju...onda nece ni da ih imaju... I da...AKO NEKO MALTRETIRA, PREBIJA I PRETI UBISTVOM ONDA TO NIJE DETE VEC ZIVOTINJA I ZASLUZUJE ZIVOTINJSKI TRETMAN...bez obzira na to sta je uzrok njegog/njenog ponasanja...

16 1

Ike

Ma da. Verovatno je to CIA organizovala protiv tebe, druže direktore. A sve u cilju otimanja Kosova i Metohije. Što će i istorija da pokaže. ČUVAJTE DECU U ŠKOLAMA! TO VAM JE POSAO!

23 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo