Brnabić: Spremni smo za otvaranje pet novih poglavlja

Brnabić: Spremni smo za otvaranje pet novih poglavlja Izvor: TANJUG / TANJA VALIC

Premijerka Srbije Ana Brnabić zahvalila je ministru spoljnih poslova Poljske Jaceku Čaputoviču za kontinuiranu podršku te države procesu evrointegracija Srbije, za koju je rekla da je spremna za otvaranje novih poglavlja.

Ona je, na sastanku sa šefom poljske diplomastije, istakla da je Srbija spremna za otvaranje pet novih poglavlja do kraja godine, od kojih očekuje da tri budu otvorena tokom bugarskog predsedavanja Savetu Evropske unije, saopšteno je iz ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Srbija je, ukazala je Brnabić, posvećena normalizaciji odnosa sa Prištinom kroz dijalog, koji se vodi pod okriljem Evropske unije.

Ona očekuje da Priština konstruktivno pristupi implementaciji Briselskog sporazuma u svim dogovorenim segmentima, što uključuje prvenstveno formiranje Zajednice srpskih opština.

Čaputovič je istakao da Poljska podržava evropski put Srbije, koji je važan za čitav region Zapadnog Balkana.

Određivanje okvirnog datuma pristupanja Evropskoj uniji, Čaputovič prepoznaje kao dobru odluku koja može dati pozitivne rezultate.

U saopštenju se navodi da su sagovornici saglsni da su odnosi dve države na visokom nivou i da treba raditi na jačanju ekonomske saradnje i privlačenju novih poljskih investicija.

Komentara 19

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Toza

Kad ce te otvoriti poglavlje 35?

2 0

XXX

Recimo da se otvore sva preostala poglavlja, sta onda ? Nista ?

11 159

Miki

Cime ste se to kvalifikovali kad ne sprovodite nista. Zakon nema nikakvog znacaja osim delimicno pred sudom. Vecina odluka su proizvod samovolje vrha vlasti na svim nivoima a zakoni se naknadno pisu po praksi koju su uveli krseci pozitivno pravo. Sramota za EU sto takvo stanje odobrava i pravi reklamu i podrzava ovu prevarantsku, diktatorsku vlast. Represija i samovolja na svakom koraku, od pravne drzave vise nema nista, ili bar ono malo sto smo je imali.

15 144

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo