Interpol BiH dobio zahtev za hapšenje Zdravka Mamića

Interpol BiH dobio zahtev za hapšenje Zdravka Mamića Izvor: N1
(arhiva)

Bosanskohercegovačka kancelarija Interpola primila je zahtev Republike Hrvatske za privođenje funkcionera Dinama iz Zagreba Zdravka Mamića, po poternici koju su raspisale vlasti Republike Hrvatske.

"Stigao je zahtev u Interpol", rekao je neimenovani funkcioner u ministarstvu sigurnosti BiH.

Objasnio je kako će Mamić biti priveden u Sud BiH gde će se izjasniti o tome ima li bosanskohercegovačko državljanstvo, kao i protivi li se izručenju Republici Hrvatskoj.

Državna policijska agencija (SIPA) u sredu još nije dobila nalog za Mamićevo privođenje.

U zvaničnom odgovoru agenciji Hina iz kancelarije Interpola u BiH koja deluje pri Upravi za koordinaciju policijskih tela BiH, navodi se da ta institucija 'nije ovlašćena da daje informacije' o tome da li je za Zdravka Mamića stigao zahtev za privođenje i izručenje Republici Hrvatskoj nakon nepunomoćne presude Suda u Osijeku kojom je proglašen krivim i osuđen na 6 godina i šest meseci zatvora.

Pojasnili su da zahtev treba uputiti 'hrvatskim nadležnim vlastima'.

Županijski sud u Osijeku u utorak je izdao nalog Policijskoj upravi osječko-baranjskoj da raspiše domaću i međunarodnu poternicu za Zdravkom Mamićem. Za područje Evropske unije izdat je evropski nalog za hapšenje. 

Dinamov savetnik Zdravko Mamić nalazi se u Međugorju, s obzirom da ima dvojno državljanstvo. S obzirom na odredbe Ustava, BiH ne izručuje svoje državljane.

Komentara 6

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

juka

pa onda komplet politika bi sa njim morala u zatvor

0 0

Not Nice Guy

Dobro da mu nisu najavili da će ga uhapsiti.

1 0

Zucchero

Podrska Maminju! Sigurno je sebi pribavljao korist od transfera ali ako ste njega osudili osudite i sve ostale jer svi kradu a samo je mamic od svih tih lop..a doprineo hrvatskom fudbalu.

13 3

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo