Dodik: Više nećemo dozvoljavati blokadu saobraćajnica

Dodik: Više nećemo dozvoljavati blokadu saobraćajnica Izvor: N1
(arhiva)

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se od četvrtka neće dozvolljavati blokada saobraćajnica u Republici Srpskoj.

"Taj haos se neće dozvoliti. Nećemo dozvoliti zakrčenje ulica i mi ćemo učiniti sve što budemo mogli, svaku vrstu mere i neka očekuju to već od danas", rekao je Dodik, komentarišući blokade saobraćajnica u RS zbog skupog goriva.

Komentarišući pretres vozila Hitne pomoći tokom protesta vozača 10. juna u Banjaluci, on je kazao da je to "bilo sramno".

"To su huligani. Ko su oni da to rade", kazao je predsednik RS.

On je dodao da traži od državnih organa da se poštuju zakoni.

"Onaj ko hoće da protestuje, mora da najavi, onaj ko ne poštuje - mora da snosi sankcije, mora da odgovara za ono što je onemogućilo druge u ostvarivanju svojih ciljeva", naglasio je Dodik.

Direktor policije RS Darko Ćulum je takođe najavio da se neće dozvoliti blokada puteva, jer se obustavom saobraćaja ometa normalna putovanja građana, funkcionisanje službi hitne pomoći, vatrogasaca i policije.

Poslednja tri dana vozači u Banjaluci u 17 časova na po jedan sat blokiraju saobraćajnice u znak protesta zbog visokih cena goriva, koje je ove godine poskupelo triput, ukupno za 12 procenata.

Gorivo u BiH je srednom maja poskupelo za deset pfeninga po litru i sada košta oko 2,25 do 2,39 konvertibilnih maraka, odnosno od 1,16 do 1,22 evra po litru.

Komentara 30

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Dr

Resio covek da bude vlast i tamo i ovde. Kupio ovde i kucu. Samo sta ce biti s kucom

19 0

Zoki

Hoces,hoces......

14 0

Patak Dača

Zamolio bih vas da se i moji komentari vide. Hvala! Nećeš ni ti dugo lopovčino! Licemeru dvolični!!!

22 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo