Za Trampa više nema severnokorejske nuklearne pretnje

Za Trampa više nema severnokorejske nuklearne pretnje Izvor: REUTERS/Jonathan Ernst

Američki predsednik Donald Tramp se vratio u Vašington sa istorijskog sastanka s liderom Severne Koreje Kimom Džongom Unom u Singapuru, i po dolasku proglasio da "više nema severnokorejske nuklearne pretnje".

Predsednički avion je u zoru sleteo na aerodrom Vojne baze Endrjus, u predgrađu Vašingtona.

Američki predsednik nije odstupio od svojih uobičajenih jutarnjih "tvitova".

"Upravo sam sleteo. Bilo je to dugačko putovanje, ali svi sada mogu spavati mirnije i bezbednije nego na dan kada sam stupio na dužnost", napisao on u jednoj od poruka.

"Nema više nuklearne pretnje Severne Koreje. Upoznavanje Kim Džong Una je bilo zanimljivo i vrlo pozitivno iskustvo, a Severna Koreja ima veliki potencijal za budućnost".

"Pre no što sam preuzeo dužnost, ljudi su mislili da ćemo u rat sa Severnom Korejom. Predsednik Obama je rekao da je Severna Koreja naš najveći i najopasniji problem. To više nije slučaj. Lepo spavajte večeras", dodao je Tramp u drugom "tvitu".

Uprkos širokom izveštavanju medija o samitu, posmatrači sumnjaju u postojanje konkretnog rezultata, posebno o ključnom pitanju denuklearizacije. Formulacija zajedničke izjave je veoma neodređena i ponavlja da severnokorejski režim nije sproveo ranija obećanja.

Komentara 7

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Avenger

Dogovor u dve tačke : Kim će prestati da pali rakete ( ionako je dokazao sa rade, pa mu je to čist trošak) . A Tramp će malo olabaviti sankcije , i pustiti Koreju da živi kako hoće . Ni jednog ni drugog ne košta ništa , a donosi korist!

5 0

Sitna riba pljuckavica

Putin je nama ovde veličao južni tok. Kad je otišao kući,ništa od južnog toka. Reč tako velikog lidera nekoj bednoj državi ništa ne vredi. Tako će biti i sa Severnom Korejom. Dok ne ispali par projektila. Reći će nisu se dobro razumali. Živi bili pa videli,prognoziram mesec dana primirja.

1 1

Time

Trump je genijalac! Levicari su na bensedinima od kako se on kandidovao za predsednika amerike!

11 5

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo