Nevreme u Srbiji - u Užicu jak grad, pljuskovi u Vojvodini

Nevreme praćeno jakim pljuskom pogodilo je danas pojedine delove Vojvodine, dok su u užičkom kraju sevale munje i padao je grad veličine lešnika.Snažna oluja praćena grmljavinom i gradom veličine lešnika koji je padao deset minuta, pogodila je Užice, ali i širi region oko ovog grada.Za samo nekoliko minuta letnja kiša se pretvorila u oluju koja je donela graške grada od čijeg dobovanja po prozorima su se jedva čuli udari gromova. Delovi Užica bukvalno su prekriveni ledom, a strmim ulicama u centru grada teku potoci vode. Pojedini krovovi se bele kao u sred zime.

Izvor: N1

 Još uvek je rano da bi se znalo da li je grad pričinio štetu u samom gradu, ali je izvesno da su poljoprivredni usevi u okolini uništeni.Nevreme je nanelo štetu na poljoprivrednim usevima u naseljima koja su blizu grada, stradali su i malinjaci, a kolika je tačno šteta znaće se tokom narednih dana.

Ogromnu količinu vode koja je pala u kratkom roku i ulice su poplavljene.

nevreme, užice Izvor: N1

Jaki pljuskovi u Vojvodini

Jak pljusak pao je u Bačkoj, u Bečeju i okolini, dok je kiše, munja i grmljavine bilo i u Novom Sadu i okolini. U Bečeju je za kratko vreme pala velika količina kiše, a kako se vidi na snimcima koje su objavili građani bila je prava provala oblaka.

Kako prenose građani na društvenim mrežama, kiša je padala i u Nadalju, u blizini Bačkog Gradišta, ali u okolini Odžaka.

Olujnog nevremena bilo je u Banatu, u okolini Zrenjanina i Kikinde.

Inače, Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na pojavu vremenskih nepogoda za područje cele Srbije koje je na snazi od danas do četvrtka.

Meteorolozi su upozorili da je moguća pojava lokalnih vremenskih nepogoda, te da bi za tri sata moglo pasti i preko 20 litara kiše po metru kvadratnom. Moguća je pojava olujnog vetra i grada.

Tagovi: nevreme

Komentara 13

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Cer

Od kad su ovi na vlasti nas ubi i sneg i poplave i susa i grad!!A i majko al su baksuzi!!!

25 0

Harry Truman

Sad je ok. Bar je jasna cena malina. Tako i treba kad šuruju s Porodicom

20 0

zbog njega

Samoubistva, poplave, najezde zmija, nevreme koje unistava prinos... Srbi, šta mislite zbog čega?

33 5

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo