Sastanak Ivanova i Zaeva o imenu države trajao - dva minuta

Sastanak Ivanova i Zaeva o imenu države trajao - dva minuta Izvor: Prinstcreen

Samo dva minuta je trajao sastanak predsednika Makedonije Đorđa Ivanova s premijerom Zoranom Zaevom i šefom diplomatije Nikolom Dimitrovom, koji su ga posetili da bi ga obavestili o sporazumu postignutom sa Grčkom u vezi sa imenom države.

Prema agenciji Makfaks, Ivanov je izrazio nezadovoljstvo sporazumom, a onda je najavio da će izdati proglas.

Odmah nakon završetka sastanka koji je prekinut ubrzo po počeku, makedonsko predsedništvo je izdalo sledeće saopštenje: "Saopštavamo da je sastanak trajao dva minuta. Predsednik Ivanov će se danas obratiti građanima Makedonije".

 U saopštenju vlade u Skoplju piše se da je Ivanov "napustio sastanak i odbio da razgovara o prednostima ovog istorijskog sporazuma".

"Premijer Zoran Zaev i ministar spoljnih poslova Nikola Dimitrov su pokušali da predstave i razgovaraju o sadržaju sporazuma sa Grčkom o imenu, ali Đorđe Ivanov je napustio sastanak i odbio da razgovara o prednostima ovog istorijskog sporazuma", navodi se u saopštenju.

Vlada je pozvala sve političke snage da se ujedine i podrže integraciju Makedonije u NATO i Evropsku uniju.

"Građani konačno imaju priliku da napišu novo poglavlje u istoriji svoje zemlje i niko ne može da ih spreči da donesu pravu odluku o budućnosti naše Makedonije", piše u saopštenju vlade u Skoplju.

Komentara 19

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

pravnik

Po meni bi Makedonija imala veci problem da je morala da menja zastavu,grb i ostale drzavotvorne simbole. Licno mislim da ce ovo pitanje biti reseno samo pred Makedonskim Sobranjem posto bi na referendumu sigurno izgubili.

1 0

Milija

Makedonija je konacno krenula sa mrtve tacke, imaju istu opoziciju kao Srbija. Najradije bi vidjeli zemlju kako gori da bi napali vlast kako je nesposobna.

3 3

crni domino

Sta fali: Severna Makedonija. Dosadasnji naziv BJRM vam vise odgovara, sta?

17 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo