Linta zatražio da sud ukine presudu Kapetanu Draganu

Linta zatražio da sud ukine presudu Kapetanu Draganu Izvor: N1

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta zatražio je da Vrhovni sud Hrvatske ukine prvostepenu presudu od 15 godina na koju je osuđen Dragan Vasiljković, poznat kao Kapetan Dragan, i predmet vrati na ponovno suđenje.

Linta u saopštenju traži da Vrhovni sud Hrvatske ukine pritvor Kapetanu Draganu, jer je proveo u pritvoru skoro 12 godina, što je mnogo više od dve trećine kazne.

On je ocenio da je presuda Županijskog suda u Splitu iz septembra prošle godine, kojom je Kapetan Dragan osuđen na 15 godina, bila politička i nepravedna.

Linta je istakao da je odbrana Kapetana Dragana nedvosmisleno dokazala da on nije kriv ni po jednoj tački optužnice i da nije počinio ratni zločin.

"Jasno je da je reč o političkom procesu jer je Kapetan Dragan bio simbol borbe krajiških Srba protiv proustaškog režima Franje Tuđmana čiji je cilj bio razbijanje Jugoslavije i stvaranje hrvatske države bez ili sa što manje Srba", naveo je Linta.

 Direktor "Veritasa" Savo Štrbac ranije je rekao agenciji Srna da je hrvatski Vrhovni sud u utorak završio javni deo sednice po žalbi Dragana Vasiljkovića, poznatog kao Kapetan Dragan, na prvostepenu presudu od 15 godina zatvora, tokom kojeg se on obratio putem video-linka, a sada je u toku deo zatvoren za javnost, nakon kojeg će sudsko veće doneti odluku.

On je naveo da nije moguće reći koliko će potrajati zatvoreni deo sednice, najkasnije dva do tri dana, zavisno od toga koliko brzo će se sudije usaglasiti u odlukama.

Štrbac kaže da će odluka suda strankama biti dostavljena posredstvom prvostepenog Županijskog suda u Splitu, a da su moguće opcije da sud potvrdi prvostepenu presudu, da je preinači ili ukine.

"Mi iz odbrane i dalje očekujemo da će presuda biti ukinuta i predmet vraćen prvostepenom sudu na ponovno suđenje i odlučivanje", rekao je Štrbac.

Sud u Splitu osudio je Kapetana Dragana u septembru 2017. godine nepravosnažno na 15 godine zatvora, nakon što ga je proglasio krivim za zlostavljanje zatvorenika na Kninskoj tvrđavi i napad na policijsku stanicu u Glini.

U završnim rečima, Kapetan Dragan je odbacio bilo kakvu krivicu za ono što mu je stavljeno na teret.

Komentara 11

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

NKG

Linta, moralna gromada, profesionalni Srbin, miljenik svakog režima, kad on zahteva nešto, svi odmah ispune.

9 1

Tezina lanaca I ostalo

15 godina je malo za ljude poput njega. Ne razlikuje se nista od monstruma koje je stvorio. Monstruma je bilo na sve 3 strane, ali glavni kreator nasih monstruma je doticni gospodin. I treba svi Srbi, Bosnjaci, Hrvati koji su cinili ratne zlocine da odgovaraju.

17 15

Virtual Zeep

Stvarno ovo ispada poligon za lupetanje. Ako mnogi nemaju osećaj domoljublja i časti, to ne znači da su pozvani da javno pričaju o njihovom vidjenju patriotizma kroz inteligenciju i profit koji analiziraju kod plemenitog gospodina Vasiljevića...

11 7

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo