Vučić i Sijarto o regionalnoj saradnji i evrointegracijama

Vučić i Sijarto o regionalnoj saradnji i evrointegracijama Izvor: Tanjug/Dimitrije Goll

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Beogradu s ministrom spoljnih poslova Mađarske Peterom Sijartom o bilateralnim odnosima, regionalnoj situaciji i evrointegracijama Srbije. Sijarto u Beogradu učestvuje na trilateralnom sastanku Srbije, Mađarske i Bugarske iz oblasti energetike.

Kako je saopšteno iz pres službe predsednika Srbije, Vučić je naglasio trajno opredeljenje Srbije da unapređuje odnose sa severnim susedom, konstatujući da su oni trenutno na najvišem nivou u istoriji, zahvaljujući i posvećenosti i otvorenosti vlade premijera Viktora Orbana za bilateralnu saradnju.

On je zahvalio ministru Sijartu i premijeru Orbanu na snažnoj podršci Madjarske evrointegracijama Srbije, koju ističu uvek i na svakom mestu.

Razmatrajući regionalnu situaciju, Sijarto i Vučić su istakli potrebu saradnje dve zemlje u postavljanju prema migrantskoj krizi a razgovarali su i o zajedničkim infrastrukturnim i energetskim projektima i merama za njihovu realizaciju, navodi se u saopštenju.

Sijarto sa Dačićem: Saradnja se stalno unapređuje

dačić, sijarto Izvor: Tanjug/Ognjen Stevanović

Šefovi diplomatija Srbije i Mađarske Ivica Dačić i Peter Sijarto ocenili su da se sveoukupna saradnja dve zemlje "kontinuirano unapreuje" i da su ostvarivanje energetske stabilnosti i boljih infrastrukturnih veza neki od prioriteta u predstojećem periodu.

Sijarto u Beogradu učestvuje na trilateralnom sastanku Srbije, Mađarske i Bugarske iz oblasti energetike a odvojeno se sastao i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova, Sijarto je izrazio zadovoljstvo zbog statusa koji mađarska nacionalna manjina ima u Srbiji.

Dvojica ministara razmenili su mišljenja o aktuelnim regionalnim i međunarodnim temama, sa posebnim osvrtom na efekte koje migracijski tokovi mogu da imaju na region.

Nakon sastanka, ministar Dačić poklonio je dres fudbalskog tima Srbije mađarskom kolegi koji je rekao da će na predstojećem Svetskom prvenstvu u Rusiji navijati za Srbiju, navodi se u saopštenju.

Komentara 4

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Kosmet

Da li su povukli priznanje nezavisnosti Kosova?

1 256

Uncle Sam

Lično mislim da će Mađarska biti zemlja koju će da izbace iz EU

1 266

istinoljub

Srbija je nekada imala najbolje odnose sa Grckom i Rumunijom. Bliskim susedima i istorijskim prijateljima Srbije. Danas najbolje odnose ima sa Madjarima i Turcima. Kada ih uporedimo sa danasnjom Srbijom zajednicki imenilac im je jedino unutrasnji nacin vladavine . To je valjda nekakvo druzenje na vrednosnoj i intimnoj osnovi. O istorijskoj osnovi ne bih da otvaram temu.

3 224

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo