Za MMF akcize nisu prioritet, Vlada razmišlja o smanjenju

Za MMF akcize nisu prioritet, Vlada razmišlja o smanjenju Izvor: Tanjug/Sava Radovanović

Šef misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za Srbiju Džejms Ruf izjavio je da smatra da akcize ne bi trebalo da budu prioritet i da rast cena goriva u poslednjih godinu dana predstavlja posledicu rasta cena nafte, a ne rasta akciza.

 Ruf je rekao da su u kontekstu rasta privrede PDV i akcize "dobri porezi" i da bi mnogo više efekta imalo snižavanje poreza na rad ili parafiskalnih nameta.

Sa ocenom MMF-a složio se i srpski ministar finansija Siniša Mali, ali je dodao da se u Vladi Srbije razmišlja o mogućnostima da se akcize na gorivo ipak smanje.

"Intenzivno radimo s predsednicom Vlade Anom Brnabić na tome da nađemo najbolju meru i da izađemo gradjanima u susret i po tom pitanju. Ali apsolutno ne da odgovoramo na one proteste sa ulica i zahteve sa ulica", rekao je Mali.

On je objasnio da se ne može svaka mera posmatrati izolovano i da je prioritet povećanje konkurentnost privrede merama koje će doprineti rastu privednih aktivnosti.

Izvor: N1

Komentara 36

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Ana

Vlada će to rešiti na najbolji mogući način, ali vi koji "protestujete" sklonite se sa ulica i pustite nas da funkcionišemo.

260 9

Četvrtak

Ako MMF kaže da je gorivo na berzama poskupelo, stvar je sada jasna svima, valjda.

277 8

Srbija

Gledam koliko su turisticke agencije u velikom poslu i zakljucujem da se vise letuje nego za vreme SFRJ. Znaci da nema krize.

266 8

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo