Poslanici o "batinašima" vladajuće većine i opozicije

Poslanici o "batinašima" vladajuće većine i opozicije Izvor: N1
(arhiva)

Skupština Srbije nastavila je sednicu, ali je na samom početku rada bilo burno i uz raspravu mimo dnevnog reda o "batinašima" vladajuće većine i opozicije, kao i o opštini Paraćin na čijem čelu je potpredsednik Demokratske stranke (DS) Saša Paunović.

Poslanik DS Balša Božović rekao je da opštinu Paraćin posećuje Zoran Milojević zvani Zelja i preti odbornicima i pokušava da nametne većinu koja nije u skladu sa voljom građana, te da je izlišno govoriti o ciljevima Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i zakonima koji su na dnevnom redu jer se na terenu u Srbiji dešavaju potpuno druge stvari.

"Član Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) pokušava da namakne većinu koju građani nisu izabrali kako bi se predsednik opštine Paraćin Saša Paunović smenio", rekao je Božović.

Poslanik Srpske napredne stranke Aleksandar Marković je rekao da Božović iznosi silne neistine, da niko ne prekraja izbornu volju građana i da u Paraćinu nema "batinaša".

On je kazao i da opštinom Paraćin vlada "grupa kriminalaca predvođena paraćinskim despotom Sašom Paunovićem".

 Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović je rekao da su "batinaši" Dragana Đilasa, Vuka Jeremića i Boška Obradovića pretukli pre neki dan Božidara Milića, samo zato što je pitao one koji su blokirali puteve džipovima i BMW-ima zašto to rade.

"O batinašima pričaju oni koji su policijskim čizmama gazili i ubili Ranka Panića i koji su 2008. godine slali brigade da nasilno ruše vlast po opštinama koja nije bila po njihovoj volji", rekao je Martinović.

Posle toga je određena pauza od dva minuta kako bi se situacija smirila i kako bi se govorilo o tačkama koje su na dnevnom redu.

Poslanici bi trebalo da razmatraju u načelu set zakona iz oblasti državne uprave i lokalne samouprave, izbor Jorgovanke Tabaković za guvernerku Nardone banke Srbije, izbor viceguvernera i članova Odbora Agencije za borbu protiv korupcije.

Izvor: RTS

Komentara 7

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Miran Gradjanin Srbije

Nisam nikad bio batinas. Ali sam na odlicnom putu da postanem. A ovakvih kao je barem 4-5 miliona u Srbiji. Pametnom dovoljno. A nekim budalama koje misle da su Bogm dani da budu vlasnici Srbije izgleda da nije dovoljno.

2 0

Dara

Skupština pod hitno treba da se dovede u red, u stanje opšte kulture...ovo je već postalo smešno, bezobrazno i dosadno.

12 0

Mika

Paune care

24 142

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo