Blic: Povećanje plata od 10 odsto za učitelje i lekare?

Blic: Povećanje plata od 10 odsto za učitelje i lekare? Izvor: Shutterstock

Vlada Srbije predložila je predstavnicima MMF-a povećanje plata u javnom sektoru od osam do 10 odsto, piše Blic.

Prema planu srpske vlade, povećanje zarada od 10 odsto imali bi lekari, policija, učitelji i nastavnici u osnovnom i srednjem obrazovanju, dok bi ostalima u javnom sektoru sledovao rast plata od oko osam odsto.

U razgovoru ministra finansija Siniše Malog sa šefom misije MMF-a Džemsom Rufom, jedna od ključnih tema bila je povećanje zarada u javnom sektoru.

Prema istom izvoru, MMF predlaže povećanje - od šest do sedam odsto.

Komentara 61

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Human

tehničar u beo—elektranama koji u toku radnog vremena pravi privatne poslovne kombinacije, koji ima vremena i za pivce, koji realno radi tri meseca godišnje ima znatno veću platu od prosvetara.

5 1

Pedjko preduzetnik

Kaže Jedan, a sta mi privatnici dobijamo? 10% veći porez za 2018 godinu. Preduzetnik sam, uporedio Sam prošlogodišnje rešenje, tačno je 10% veći. Javni sektore, nema an čemu. Juče platio akontacioni mesečni. Ne bunim se, samo kažem, kome da se zahvalite..

6 0

Ja 78

Slažem se. Treba im vratiti ono oteto. Samo mi nije jasno zašto radnici u privatnom sektoru nemaju ama baš nikakva prava. Jel to zato što državu oni uopšte ne interesuju ili nadležna inspekcija(kojoj je povećana plata) ne radi svoj posao?

11 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo