Đilas, Jeremić: Vučićev inat blokira puteve, ne opozicija

Đilas, Jeremić: Vučićev inat blokira puteve, ne opozicija Izvor: N1

Lideri opozicije Dragan Đilas, Vuk Jeremić i Saša Janković demantovali su tvrdnje aktuelne vlasti da su oni organizatori blokade saobraćajnica širom Srbije zbog cene goriva.

Oni su u intervjuu za list Danas kazali da u potpunosti shvataju i podržavaju zahteve demonstranata.  

Inicijator formiranja "Saveza za Srbiju" Dragan Đilas je ocenio da "režim na čelu sa Aleksandrom Vučićem sve više pokazuje nemoć i nerazumevanje prema građanima". 

"Vučić i njegovi portparoli ne razumeju šta znači građanski protest, jer nikada u toku bavljenja politikom nisu bili na toj strani", kazao je Đilas i dodao da "ni na koji način nije uključen u proteste vozača, ali da kao građanin razume svaku vrstu građanskog bunta protiv vlasti".  

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić je ocenio da "predsednik Srbije može da smanji akcize na gorivo, ali da neće".  

Prema njegovim rečima, razlog za to je, "samozaljubljenost Vučića u figuru svemoćnog vođe, kome niko ne sme da prigovara i od njega traži da nešto uradi, makar to bilo i potpuno razumljivo".  

Jeremić je kazao da "Vučićev inat blokira puteve, a ne opozija", kao i da "Narodna stranka nije organizovala proteste, a da jeste to ne bi krili".  

Lider Pokreta slobodnih građana je kazao u Pressingu da taj "Pokret nije organizator protesta, ali da ih podržava jer razume očajanje građana, koje prelazi partijske linije".  

Komentara 93

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

D 145 din

Dizel mora pasti sa 165 na 145 dinara , a i da Ministri energetike i trgovine podnessu ostavke !!

5 0

El Greco

On je pametan, vredan, lep... Ali ima samo jednu manu. Voli da laže. Sigurno će reći i da engleski jezik govori bolje od Jeremića, iako je njegov sleng ,,vandrokaski,, ali svakako bolji od Dacicevog. Ma, akademik

16 221

Nina

Ajde lepo preuzmite odgovornost za proteste, a da vi iz opozicije nemate petlju za to.

161 80

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo