VMRO DPMNE: Ovo je kapitulacija, Zaev vodi zemlju u ambis

VMRO DPMNE: Ovo je kapitulacija, Zaev vodi zemlju u ambis Izvor: N1

Najveća opziciona partija u Makeodniji VMRO DPMNE ocenila je da dogovor koji je premijer Zoran Zaev postigao sa Grčkom kapitulacija i da ga neće podržati.

Na konferenciji za novinare lider te stranke Hristijan Mickoski je ocenio da je dogovor o rešavanju spora oko imena Makedonije u kojem je, kako je rekao, Zaev prihvatio sve grčke zahteve "težak egzibicionizam na štetu države" i da "Makedoniju gura u ambis".

"Ako Zoran Zaev pokuša švercerski da proturi ovaj takozvani dogovor ili kapitualciju u Sobranju, mora da bude svestan da mora da ima obavezeujući referendum, a na konsultativan", rekao je Mickovski, dodajući da će na tom referendumu glasati protiv.

On je ponovio je da su stavovi opzicionog VMRO DPME poznati i nepromenjeni i da "neće podržati promenu Ustava zbog promene ustavnog imena Makedonije".

Mickovski je rekao da je dogovor sa Grčkom važno pitanje i da zato traži od premijera Zaeva da mu dostavi sporazum pre nego što ga potpiše sa premijerom Grčke Aleksisom Ciprasom.

Komentara 31

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Realista

Ajde da se setimo činjenice da je makedonska država-kraljevstvo postojala na teritoriji sadašnje Grčke pre nekih, hmm, više od 2,000 godina. Dakle, polaganje prava na ime Makedonija nije bez razloga, a BJRM umesto S. Makedonija mi ne zvuči razumno. Dakle, šta ostaje?

0 3

kgb sou

"zaboravljas" da i u Grckoj postoji regija Makedonija. Spinujes istoriju.

2 0

Alan Ford

Vesti iz 2025.g. Članice EU su čestitali Republici Severnoj Makedoniji na efektnom završetku reformi i odlučnim pregovorima koji su rezultirali učlanjenjem države Severna Makedonija u EU, i na žalost konstatovale da država Srbija još uvek zaostaje u reformama i sporo napreduje u otvaranju poglavlja ali dodaje se u saopštenji da su vrata EU otvorena za Srbiju još uvek i očekuje se njen ubrzani put ka EU i završetak pregovora 2035.godine. Evo šta nas čeka sa našim ne odgovornim političarima, a šta komšije sa njihovim političarima očekuje

45 3

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo