Mali: Prioritet ministarstva - reforma Poreske uprave

Mali: Prioritet ministarstva - reforma Poreske uprave Izvor: Tanjug/Sava Radovanović

Ministar finansija Srbije Siniša Mali je u Beogradu u razgovoru sa šefom misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Džejmsom Rufom rekao da je prioritet ministarstva reforma Poreske uprave i da će do kraja juna biti raspisan tender za konsultante kako bi se razdvojila osnovna i sporedna delatnost te službe.

Na sastanku je ocenjeno da je važno da se nađe sistemsko rešenje, kao i da u poreskoj administraciji treba da postoje neke standardizovane procedure, a da se zaposleni obuče tako da idu u korak sa promenama koje se dešavaju u svetu, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Ukazano je da je reforma poreske administracije neophodna kako bi se nastavio dalji privredni rast i kako bi se otvarala nova radna mesta.

Tema razgovora je bila i nastavak reformi finansijskog sistema.

Mali i Ruf su u ponedeljak, prvog dana posete misije MMF-a Beogradu, razgovarali o najavljenom povećanju penzija i plata u javnom sektoru, kao i o paketu stimulativnih mera koje mogu da doprinesu boljem poslovnom okruženju i povećanju konkurentnosti.

Misija MMF-a u sredu završava posetu Beogradu.

Komentara 18

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Sitna riba pljuckavica

Znam tačno šta to podrazumeva. Predaće dužnike izvršiteljima,povećaće naplatu kod nas sitnih. Krupni četvrtinu plaćaju državi,četvrtinu u privatne džepove i na osnovu toga polovinu zadrže. Verovatno i mnogo više zadrže.

6 166

Zupčanik

Jel to znači da će biti manji ili veći porezi?

1 217

Kale*

Nisi u stanju ni reform tortu da napraviš!

7 177

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo