Vučić: Ne podležem pritiscima ni SAD, neću ni na ulici

"Na benzinu trgovci uzimaju visoku maržu. Ono gde Vlada nešto može da uradi je dizel. Država će da izdvoji dodatne stvari zbog poljoprivrednika, ali ne dok se to traži na ulici. Ja ne podležem pritiscima ni Amerikancima, a neću ni na ulici", poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Izvor: N1

On kaže da će nadležni državni organi raditi svoj posao i nikome neće dozvoliti da maltretira druge građane.

"E zato se živ jedem. Moj zadatak je da obezbedim bezbednost za sve građane Srbije, a ne da lopovi i batinaši caruju. Kad se to završi, sešćemo da vidimo šta možemo da uradimo. Stvari ćemo da rešavamo kada ne bude pritiska na ulicama. To da blokirate autoput, nećete nikada, bez posledica", rekao je Vučić.

On je ocenio da se radi o nasilnim politički motivisanim protestima sa stepenom nasilja koji nije viđen u Srbiji 10 godina, od ubistva demonstranta Ranka Panića i prebijanja Slaviše Kokeze. Vučić je kritikovao medije zbog toga što su napad na jednog čoveka koji se protivio blokadi nazvali incidentom i rekao da to nije bio incident, već brutalno i jezivo nasilje i krađa njegove imovine od ljudi koji su prekršili Ustavom zagarantovanu slobodu kretanja. 

"Nadležni državni organi radiće u skladu sa zakonom i nikome neće dozvoliti da maltretiraju obične građane, da ih tuku i ubijaju. Moj posao, i svih u Vladi, je da obezbedimo sigurnost za sve građane u zemlji, a ne da lopovi caruju", rekao je Vučić i dodao da država nikome, bez posledica, neće dozvoliti da blokira međunarodni autoput. 

On je rekao da su netačne tvrdnje da Srbija ima najvišu cenu goriva u Evropi i nabrojao 26 država koje imaju veće cene goriva.

"Od 40 i nešto evropskih zemalja Srbija ima ubedljivo najnižu cenu struje... A mnogo je važnija struja nego gorivo... I da povećamo cenu struje za 20 odsto i dalje bi bila najniža. Samo Bugarska ima nižu cenu hleba, a ima i niže plate i penzije, iako je članica Evropske unije. BiH ima 70 odsto veću cenu hleba. Pa i Crna Gora i Makedonija. Zašto ćute o tome svi", upitao je Vučić.

Izvor: N1

Komentara 195

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Učiteljica

...bi mu dala Keca iz srpskog jezika,zbog neprestanog ponavljanja:"Ja ću da radim jače,više..."-A šta te je sprečavalo da to u još u startu činiš!?

9 1

Aca-Göbels-Bokasa...

Göbels se od zavisti okreće u grobu!

13 1

Meso

u Rusiji je jeftinije,a poreklo -Srbija!

9 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo