Otvara se utočište za bivše cirkuske slonove u Evropi

Otvara se utočište za bivše cirkuske slonove u Evropi Izvor: Tanjug/AP Photo/Dmitri Lovetsky, file

Grupe za odbranu prava životinja saopštile su da će u Evropi otvoriti prvo utočište za bivše cirkuske slonove.

Organizacije "Vorld Enimal Protekšn" i "Elefant Hejvn" (World Animal Protection, Elephan Haven) saopštile su da će utočište biti napravljeno u centralnoj Francuskoj u oblasti Limuzen i da će neki njegovi delovi već ove jeseni biti upotrebljivi.

Projekat je osmišljen posle lobiranja u parlamentu Danske koji je nedavno zabranio upotrebu divljih životinja u cirkusima.

Kako se navodi, još 14 evropskih zemalja nedavno je sprovelo slične zabrane i mnoge od njih stupaju na snagu ove godine.

U cirkusima u Evropi je više od 100 slonova.

Toni Ferhulst iz organizacije "Elefant Hejvn" rekao je da slonovi nemaju gde da odu kada prestanu da ih koriste u cirkusima i da su oni zadovoljni da mogu da im pruže sigurno utočište.

"Danska posvećenost tome da zabrani slonove u cirkusima je ogromna pobeda za nas i deo lančane reakcije širom Evrope da se prekine patnja tih veličanstvenih životinja", rekao je direktor organizacije Vorld Enimal Protekšn.

Tagovi: slonovi , cirkus , evropa , Danska

Komentara 7

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Nerealno realni čika Ika

Jel’ bi možda primili i nas koji živimo u ovom cirkusu?

11 3

realno

I sve zoo vrtove pozatvarati, a životinje pustiti u njihova prirodna staništa. Umesto njih tu neka budu domaće životinje, jer deca ne znaju šta je koza, krava itd.

13 1

Dada

Odlicna vest! Podrzavam. Premalo postujemo zivotinje. Daj boze da ovaj vek bude vek promene odnosa coveka prema prirodi.

31 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo