Protestna vožnja poljoprivrednika zbog visoke cene goriva

Protestna vožnja poljoprivrednika zbog visoke cene goriva Izvor: N1

Poljoprivrednici sa traktorima organizovali su protestnu vožnju kako bi pokazali da su nezadovoljni poskupljenjem goriva. Protest je organizovan u nekoliko mesta u Vojvodini, u opštinama u Banatu, Staroj Pazovi, Malom Crniću, Somboru i još oko 15 mesta.

Za sada su se poljoprivrednici priključili protestima u znak upozorenja, a kako je rečeno, ako problem ne bude rešen, oni će protest traktorima radikalizovati.

Organizovali su se poljoprivrednici iz nekoliko udruženja, a inicijator okupljanja je Nezavisna asocijacija poljoprivrednika Srbije čiji je predsednik Jovica Jakšić za N1 rekao da se oko stotinak traktora okupilo jutros i u Bavaništu.

"Protest je nastao usled velikog nezadovoljstva zbog cene goriva i zbog samog stanja u poljoprivredi. Dolazi žetva, gorivo plaćamo od 160 do 170 dinara, iako znamo da kolege farmeri u EU gorivo plaćaju maksimalno 90 dinara. Ako znamo koji je standard u EU, a koji kod nas, pitamo se ćemu to vodi", rekao je on za N1.

Izvor: N1

Komentara 39

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Saša

Taksisti su taksisti u punom smislu reči,oni su gori od vlasti...od njih 100jedan ako se nadje da valja.Oni su dobili šta su tražili i sad moraju da ćute.

0 0

Večiti Mrgud

Bravo paori!

30 279

Bob

A, gde su taksisti?

23 149

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo