Protesti građana zbog cena goriva i u BiH i Crnoj Gori

Protesti građana zbog cena goriva i u BiH i Crnoj Gori Izvor: N1
Ilustracija

Protesti protiv visokih cena goriva u Srbiji "prelili" su se i na BiH i Crnu Goru. Tokom protesta u BiH bio je blokiran put M 17, a istovremeno su blokirane i saobraćajnice u Sarajevu, Tuzli, Banjaluci i drugim gradovima. U više gradova u Crnoj Gori su održani protesti ali nije bilo ometanja saobraćaja.

Nakon Tuzle, Banjaluke, Sarajeva, Jelaha i drugih gradova, autoprevoznici i učesnici u saobraćaju su blokirali i magistralni put M-17.

Kilometarske kolone su primećene između Doboja i Žepča.

Zbog trećeg poskupljenja goriva u ovoj godini u BiH su vozači zaustavili automobile na jedan sat. Prethodnih dana, vozači širom Srbije na isti način su izrazili revolt.

Na najavu protesta reagovao je predsednik RS Milorad Dodik, koji je rekao da će tražiti od policije da sklanja automobile sa ulice.

"Ne možete da zaustavite automobil negde na putu i tako ugrozite druge ili zaustavite saobraćaj, a nekome, recimo treba Hitna pomoć u tom trenutku", naglasio je Dodik i dodao da svaki protest mora biti prijavljen.

Pogledajte šta su za N1 izjavili građani BiH:

Izvor: N1

Građani blokirali saobraćaj u Banjaluci

Kako je ranije najavljeno, građani Banjaluke su danas u 17 sati blokirali saobraćaj kao znak protesta zbog cena goriva.

Zbog trećeg poskupljenja goriva u ovoj godini vozači su zaustavili automobile na jedan sat.

Kako javlja reporterka N1 Anđelka Marković, autoprevoznici su najavili da će se svaki dan u ovom periodu okupljati sve dok vlast ne nađe sluha za njihove zahteve.

Kako su kazali, njima prihvatljiva cena je od 1,50 do 1,70 KM po litru.U Sarajevu  blokirana glavna saobraćajnica

Glavna saobraćajnica u gradu Sarajevu je blokirana u znak protesta zbog povećanja cena goriva.

Kako javlja reporter N1 Esmir Milavić, blokirana je glavna saobraćajnica i to u naselju Marijin Dvor. Inače, radi se o najprometnijoj saobraćajnici u Sarajevu.

sarajevo, protest Izvor: N1

U Crnoj Gori bez zastoja u saobraćaju

Nezadovoljni građani organizovali su proteste u više gradova u Crnoj Gori zbog poskupljenja goriva, ali nisu izazvali nikakve smetnje u saobraćaju na crnogorskim putevima u gradovima, niti na magistralnim pravcima.

Protest je počeo u 17 časova, a građani su na 30 minuta zaustavili svoja vozila u Nikšiću, Budvi, Rožajama i Ribarevinama.

U Podgorici nije bilo protesta, a u Baru, iako je najavljen, nije održan.

Građani su na proteste pozvani preko Fejsbuk grupe "Protest protiv prevelike cijene goriva"."Mi u Crnoj Gori imamo najveći razlog da protestujemo, jer je kod nas prosečna zarada ubedljivo najmanja od svih zemalja u regionu", navodi se na profilu te grupe.

Litar bezolovnog benzina u Crnoj Gori košta 1,44 i 1,41 evro po litru. Najviše je skočila cena evrodizela za sedam centi i litar košta 1,30 evra. Lož ulje u veleprodaji košta 1,26 evra po litru.

Komentara 20

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

deki

au pa zar i oni protiv Vucica

26 284

domicilna nistarija

Cekaj, pa ovi su poceli da podrivaju Srbiju prvo iznutra, pa onda i iz regiona!? Kao da su culi Vucica:) Sta na sve to kaze DezInformer?

37 290

Beograd

Ali najjace je sto se sve vodje odmah sete kola Hitne pomoci,kao ne mogu da prodju. A grad blokiran uvek za neku manifestaciju dal je dan policije ili promocija predsednika

37 144

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo