Na tuzlanskoj školi uvredljivi grafiti povodom Srebrenice

Na tuzlanskoj školi uvredljivi grafiti povodom Srebrenice Izvor: Anadolija

Na vratima stare Muzičke škole u Tuzli nepoznati vandali ostavili su provokativne poruke govora mržnje “Nož, žica, Srebrenica“. Stavljen je i krst sa četiri ćirilična slova "S".

Veće mladih Grada Tuzla (VMGT) ekspresno je reagovalo na grafite mržnje iscrtane na vratima stare Muzičke škole u Tuzli, čije fotografije su se pojavile na društvenim mrežama i ukloniliih.

"Veće mladih Grada Tuzla, koje počiva na vrednostima interkulturalnosti, uzajamnog poštovanja i uvažavanja svih naših građana, osuđuje počinioce i vandalski čin govora mržnje i izazivanje netrpeljivosti u našem gradu“, saopštili su iz VMGT-a.

Mladi iz organizacija okupljenih oko VMGT-a, na ovaj čin su se odlučili kako bi javnosti pokazali da se u Tuzli može računati na mlade koji neće dopustiti primitivnim porivima pojedinaca da uništavaju sliku grada, na koju su izuzetno ponosni.

"Pored toga što ćemo nastaviti da se borimo za bolji položaj svih naših vršnjaka, nastavićemo da šaljemo  poruke o Tuzli kao gradu bez diskriminacije i gradu u kojem nema mesta mržnji i nacionalnoj netrepeljivosti. Takođe, Veće mladih poziva nadležne institucije da istraže ovaj slučaj vandalizma, i da sankcionišu počinioce za govor mržnje i izazivanje netrpeljivosti", kažu iz VMGT-a.

Tokom akcije, u neposrednoj blizini članovi VMGT-a su pronašli "sprej", za koji sumnjaju da je korišćen tokom vandalskog čina i veruju da bi bio od pomoći nadležnima tokom istrage.

Komentara 6

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Dejan

Idiota ima svuda.

11 0

Brus Li

Moroni.

25 3

Vatreni navijac Liverpula

Ona osoba , koja ne oseti tugu I grc na pomen Srebrenice samo ima pojavni ljudski oblik.

34 26

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo