U Beogradu i širom Srbije ponovo zaustavljeni automobili

U Beogradu i širom Srbije ponovo zaustavljeni automobili Izvor: N1
Niš

Protesti vozača zbog poskupljenja goriva organizovani su u Beogradu i više mesta u Srbiji.

U Beogradu na Slaviji protest je organizovan od 17 do 19 sati, zbog čega je bio zastoj u saobraćaju, trolejbusi su stajali, a tramvaji preusmereni. Kako je agenciji Beta rečeno u GSP Beograd, saobraćaj je normalizovan oko 19 časova.

U Novom Pazaru nekoliko vozila blokiralo je saobraćaj od 17 do 18 sati na Banjskoj petlji na putu Novi Pazar - Raška. Grupa vozača zaustavila je automobile i kamione na putu Niš - Bela Palanka u selu Prosek, a najavili su da će na na istom mestu biti i sutra.

Za razliku od jučerašnjeg protesta kada se u Leskovcu u Bulevaru oslobođenja okupilo oko 300 vozača, danas je njih 50-tak u istoj ulici u centru grada zaustavilo saobraćaj od 17 do 18 sati.

Vozači u Leskovcu propuštali su vozila hitne pomoći i vatrogasna kola, kao i automobile sa decom.

Policija nije bila vidljiva na ulici, mada su mnogi učesnici protesta rekli Beti da su policajci u civilu zapisivali brojeve na oznake registarskih tablica na njihovim automobilima.

Protest je organizovan i na naplatnoj stanici Sremska Mitrovica, na ulazu i izlazu na autoput, nakon čega je ponovo uspostavljen saobraćaj.

U više gradova u Srbiji juče su od 17.00 sati blokirane ulice na sat vremena u znak protesta zbog visoke cene goriva.

Protest je organizovan putem društvenih mreža, a blokada saobraćaja bilo je u Beogradu, Novom Sadu, Šapcu, Valjevu, Novom Pazaru, Nišu, Kragujevcu i Batočini.

Protesti su organizovani jer je cena goriva u Srbiji od početka godina porasla za skoro devet dinara po litru, a dizela za više od 11 dinara.

Zahtevi okupljenih građana su da se usvoji nova cena goriva koja ne sme da prelazi 110 dinara za dizel i 120 dinara za bezolovni benzin, da se ubuduće cena goriva obračunava tako što će se na osnovnu cenu benzina uračunati porez, pa tek onda na oporezovanu cenu benzina da se dodaje akciza koja ne sme da bude viša od 50 odsto osnovne cene benzina.

Oni takođe zahtevaju da cena plina ne sme da bude veća od polovine cene bezolovnog benzina.

Tagovi: protest , saobraćaj , gorivo , cene

Komentara 66

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Irena

Pa ako im je skupo gorivo nek voze biciklove, vise doprineti planeti tako.

169 70

Aca

Ovo više stvarno nema smisla!

139 43

Jovan Tamburic

Evo, 12.6.2018. godien na TRgu Nikole Pašića u 18 sati aktuelna politika organizuje protest penzionera diskriminisanih i oštećenih smanjivanjem i neusklađivanjem penzija. Urušavaju fond PIO i otimaju njegovu imovinu, banje poslovni prostor i ostalo. Polažimo celom svetu i MMF da nas diskriminišu i pljčkaju. Dosta diskriminacije, STAVIMO TAČKU NA PLJAČKU PENZIONERA.

46 139

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo