Oluja u Crnoj Gori, "pijavica" oštetila dva aviona u Tivtu

U nevremenu koje je pogodilo Herceg Novi oštećeno je pedesetak kuća, dok je olujni vetar veliku štetu napravio u Opštoj bolnici Meljine, saopštile su nadležne službe. Dva manja aviona, koja su bila parkirana na Aerodromu u Tivtu, oštećena su u olujnom nevremenu, saopštilo je preduzeće "Aerodrom Tivat".Lokalna uprava Herceg Novog je za porodice kojima su noćas tokom nevremena oštećeni domovi, organizovala prihvatni centar u dvorani Sportskog centra u Igalu.

Olujni vetar brzine do 100 kilometara na sat, oštetio je bolnicu u Meljinama, ali u naletu vetra niko nije povređen, potvrdio je Radiju Jadran direktor bolnice Oliver Elez.

"Sve je stradalo. Odleteo je krov sa kabineta na internom, sva stakla su izbijena na odjeljenju i polomljena, nemoguće je raditi. Na tehničkoj službi deo krova otišao, stradala je kuhinja, praonica… Desetkovan je park sa borovima, palmama i mediterasnkom vegetacijom… Jedva smo malo raskrčili put za kola hitne pomoći. Situacija je vanredna, osoblje je angažovano, ali potrebna nam je pomoć", naveo je Elez.

Pored bolnice demolirani su pumpna stanica, kvantaška pijaca, oštećen je vatrogasni dom, potvrdjeno je iz lokalne službe spašavanja, koja zajedno s ostalim nadležnim organima popisuje štetu nastalu u Meljinama i okolini.

Pijavica, koja je prošla Meljinama, pojavila se i u moru kod poluostrva Luštica, pa je Upava pomorske sigurnosti rano jutros sa jahte usiderene kod Rosa spasila šest državljana Austrije.Kratkotrajno nevreme koje je sinoć zahvatilo Tivat oštetilo je dva manja aviona na platformi Aerodroma Tivat.

Reč je o avionima mase veće od šest tona, koje je sinoć zahvatila pijavica.

U toku je uviđaj, kojem prisustvuje izvršni direktor "Aerodroma Crne Gore" Danilo Orlandić sa saradnicima.

U saopštenju se navodi da će uskoro izaći na lice mesta i predstavnici osiguravajućih kuća i proceniti štetu.

Tagovi: avion , Tivat , Aerodrom , nevreme

Komentara 3

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Springboy

Piaggio P180, opasna mašina.

3 1

Vlad

jedan od najpopularnijih poslovnih ultralakih turboprop aviona!.. E, ako je on težak 6 tona!?! i preko toga... Hahahaha!.. mislim da mu je težina(prazne letelice bez goriva) negde manje od dve tone ..bez motora jedva ima pola tone...

0 0

Dejan

Strašno,podrška.

34 14

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo