Poslanici zabrinuti za bezbednost britanskih navijača na SP

Poslanici zabrinuti za bezbednost britanskih navijača na SP Izvor: Reuters/Maxim Shemetov

Britanski poslanici izrazili su zabrinutost da bi "antibritansko raspoloženje" moglo da dovede do nasilja prema navijačima iz Velike Britanije tokom Svetskog prvenstva u fudbalu u Rusiji. Navijači se "suočavaju sa određenim rizicima", navodi se u dokumentu Odbora za spoljne poslove britanskog parlamenta.

U te rizike spadaju "nasilje huligana, napadi na rasisitičkoj osnovi, homofobija, antibritansko raspoloženje i teroristički napadi", naveli su britanski parlamentarci.

Oni su izrazili zabrinutost za bezbednost britanskih navijača i izrazili žaljenje zbog toga što se Svetsko prvenstvo održava u zemlji s lošim rezultatima kada je u pitanju zaštita ljudskih prava.

Poslanici su podsetili i na mišljenje britanskog ministarstva spoljnih poslova koje nije savetovalo navijačima da ne idu u Rusiju na prvenstvo.

Očekuje se da će oko 10.000 britanskih navijača u Rusiji pratiti prvenstvo.

Tenzije u odnosima Velike Britanije i Rusije dostigle su vrhunac posle trovanja bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja i njegove kćerke. Britanske vlasti od marta optužuju Rusiju da je pokušala da otruje Sergeja i Juliju Skripalj, što je ona demantovala.

London je doneo odluku da niko iz vlade ni iz britanske kraljevske porodice ne prisustvuje Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Komentara 6

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

JFK

Obicno su engleski navijaci ti koji prave krs i lom.Setite se samo Francuske 2016. godine,svako malo bila vest kako je policija privodila Engleze na “informativni razgovor”.

5 2

Kosta

Kad su britanski navijači žalili i palili, bilo je sve u redu, a sada? Neko je rekao, kako seješ, tako i žanješ...

15 3

Domagoj

Trebalo je rusiji oduzeti organizaciju svetskog prvenstva u opasnosti su i drugi navijači iz razvijenih bogatih zemalja na koje su "ruje" I te kako ljubomorni!

10 37

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo